Overslaan en naar de inhoud gaan

Veendam 1894 en Stadskanaal in evenwicht

Door op dinsdag, 9 oktober, 2012 - 19:07

Tekst VV 1894

VOETBAL - Veendam 1894 heeft zich afgelopen zondag enigszins hersteld van de nederlaag tegen Titan een week eerder. Op het nieuwe hoofdveld (kunstgras) van Stadskanaal sleepten de mannen van Hans Kamphuis een 2-2 gelijkspel uit het vuur.

In een matig duel gebeurde er in de beginfase vrij weinig. Behoudens enkele speldenprikjes bleef Veendam 1894 vrij eenvoudig op de been tegen een op papier zeer sterke tegenstander.

Stadskanaal heeft immers enkele uitstekende spelers in de gelederen, die in het verleden hebben bewezen ook een hoger niveau dan de 3e klasse aan te kunnen. Pas na 35 minuten etaleerden de knoalsters hun aanwezige kwaliteiten en meteen was het raak. Robert Oosting liet Veendam-doelman Sjoerd Osinga (Serkan Akbas was geblesseerd) kansloos met een geplaatst schot. Op het moment dat iedereen dacht te gaan rusten met een 1-0 stand, kwam Veendam 1894 op gelijke hoogte middels een vrije trap van Kevin Schuring. Een domper voor de thuisploeg en een enorme opsteker voor de Veendammers.

Na de pauze kreeg het publiek een sterker Stadskanaal te zien. De ploeg van het technisch duo Nijgh/Deenen kwam dan ook verdiend op voorsprong via een benutte strafschop van Tristan Rotman. Maar net als voor de pauze toonde Veendam 1894 veerkracht wat resulteerde in een doelpunt in de slotfase. Lars Brouwer profiteerde van de vrijheid die hij kreeg en schoot onberispelijk binnen: 2-2.

Door deze puntendeling blijft Veendam 1894 goed meedoen in de 3e klasse C. Komende zondag wacht de thuiswedstrijd tegen het eveneens gepromoveerde en sterk gestarte Twedo.