Veendam 1894 (zat) nipt langs NWVV

Door op maandag, 8 oktober, 2012 - 14:39

Tekst VV 1894

VOETBAL - Veendam 1894 heeft afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen NWVV met 2-1 gewonnen. Bij rust keek de ploeg van trainer/coach Chris de Jong nog aan tegen een 0-1 achterstand. Direct vanaf het begin was duidelijk dat de hekkensluiter uit Nieuw-Weerdinge niet naar De Langeleegte was gekomen om zich gewillig naar de slachtbank te leiden. NWVV toonde bravoure en een enorme vechtlust en brachten de Veendammers daarmee aan het wankelen. Voor rust kregen beide ploegen enkele goede mogelijkheden, maar alleen NWVV wist er eentje te benutten.

Na de pauze wist Veendam 1894 dat er een tandje bij moest om de drie punten in eigen huis te houden. In tegenstelling tot het eerste bedrijf werd NWVV steeds verder naar achteren gedrukt. Dit resulteerde in enkele goede mogelijkheden, maar de ban werd pas gebroken in de 65e minuut.Het was uiteindelijk Robert Hollander die een goede aanval via de linkerkant doeltreffend wist af te ronden. Veendam 1894 rook bloed en wilde meer. Nadat eerst Hedde Adam nog een strafschop miste, zorgde de ijverige middenvelder enkele minuten later wel voor de winnende treffer. Bij de tweede paal kopte hij de bal onhoudbaar achter de doelman van de blauwhemden uit Nieuw-Weerdinge. Hiermee zaten de Veendammers op rozen en de voorsprong werd, ondanks een slotoffensief van NWVV, niet meer weggegeven.

In de blessuretijd van de wedstrijd viel er nog wel een vervelend incident te noteren. Twee spelers van NWVV probeerden een bal weg te koppen, maar botsten in al hun ijver hard tegen elkaar aan. Op het eerste oog zag het er ernstig uit en er moest een ambulance aan te pas komen om de meest gehavende speler naar het ziekenhuis te brengen. De selectie van Veendam 1894 hoopt vanzelfsprekend dat het allemaal meevalt en wenst de ongelukkige spelers veel beterschap toe.

Door deze overwinning blijft Veendam 1894 meedoen in de top van de 4e klasse C. Volgende week staat de uitwedstrijd bij het lastige vv Groningen op het programma.