Triomf Dames1 Wedstrijdverslag Daring Dames1 - Meeuwen Dames1

Door op maandag, 8 oktober, 2012 - 11:30

Door Nikky Rademaker HC Daring

HOCKEY - Ook deze zondag stond Dames1 weer fris en fruitig op het veld. Met een heerlijk warm zonnetje, een beetje wind en de perfecte temperatuur was het wederom ideaal hockeyweer. De dames hadden er zin in en waren klaar voor de veldslag tegen Meeuwen Dames1.

Deze begon ontzettend goed. Binnen de eerste 10 minuten had onze topper Loes Jonker met een kundige, knoeiharde bal een doelpunt gescoord. En niet zomaar een doelpunt, dé openingsgoal voor Daring dit seizoen. Ietwat gejuich later hervatte Daring het spel. Liesbeth Jager kreeg de bal in het cirkelgebied en zorgde voor de 2-0. Nadat Meeuwen de bal weer vanaf de middenstip had uitgenomen, bleef Daring veel in balbezit. Het spel vond voornamelijk plaats op de vijandige speelhelft, Daring maakte het Meeuwen ontzettend lastig. Zo ook door een tweede aanval van Loes Jonker. Loes schiet, de keeper kon de bal nog net wegschoppen. Helaas voor Meeuwen schoot vervolgens Nikky Rademaker de bal in het net. Gejuich, het fluitsignaal, rust.

De tweede helft ging al net zo lekker. Petera de Boer maakte een doelpunt vanuit een strafcorner. Toen Meeuwen haar spel hervatte had ook onze keeper Esther Dijk wat te doen, maar met een sierlijke sliding was het gevaar alweer geweken. Tea Hatunic kon vervolgens via een aanval vanaf rechts de bal in de cirkel begeleiden. Tea maakte hiermee een assist, want het was Annelien de Bie die vervolgens de 5e goal scoorde. Meeuwen slaagde erin de bal in onze cirkel te krijgen. De spanning liep gedeeltelijk op toen Daring een onterechte strafcorner tegen kreeg. Meeuwen slaagde er niet in om uit deze strafcorner rendement te halen. Vervolgens kreeg Meeuwen zelf een strafcorner tegen. Loes Jonker schoot de bal wederom ontiegelijk hard de goal in, door de keeper heen. Helaas werd deze afgekeurd vanwege een voorafgaande shadow. Nog een aantal minuten te gaan. Anne Hoogeduijn Strating begeleide de bal langs verscheiden tegenstanders en brak door Meeuwens achterhoede heen. Echter wanneer het op een een-op-een kwam met de keeper, werd Anne volledig onderuit gemaaid. De bal rolde verder en Loes wipte de bal over de keeper (en Anne) heen. Goal nummer 6 was een feit. Met deze eindstand kon Daring trots het veld verlaten.

Het was een zeer sportieve wedstrijd. Nieuwe tactieken van beide trainers kwamen goed terug in de wedstrijd. Dat was zeker te merken aan het spel van de dames van Daring. Er was rust in het spel en men wist wat er van men verwacht werd mét maar vooral ook zonder de bal. Gelukkig voor de toeschouwers was er óók nog onze persoonlijke ‘mini van de week' Bart Banus om de flitsende scores bij te houden. Aankomende zondag zal Daring proberen net zo'n succesvol resultaat te behalen in de cirkel van Flevoland.