Heren 1 boekt klinkende zege op Leeuwarden Daring H1 7-2 Leeuwarden H1

Door op maandag, 8 oktober, 2012 - 11:13

Tekst Arthur Venhoven HC Daring

HOCKEY - Daring heren 1 moest afgelopen zondag winnen om bovenin de tweede klasse D mee te blijven doen. Het team had twee keer achter elkaar gelijkgespeeld, en vond in Leeuwarden de ideale sparringpartner om weer eens drie punten te pakken.

Daring begon de wedstrijd tamelijk voortvarend en gecontroleerd. Lange periodes van balbezit werden afgewisseld met aanvallende speldenprikjes, waardoor Leeuwarden in feite niet meer wist hoe het hockeyend mee kon doen. Na 18 minuten leidde dit tot de eerste Veendammer treffer: Robert Boer rondde zelfverzekerd af nadat hij een Friese verdediger de bal sluw had afgesnoept. Kort hierna viel er wederom een treffer te noteren voor Daring, toen Paul Suk door middel van een goede push een strafcorner tot doelpunt promoveerde: 2-0. Leeuwarden kon in deze fase nauwelijks bevatten wat ze overkwam; ze konden slechts achteruit lopen en toekijken hoe Daring kans na kans creëerde. Het was dan ook geen verrassing dat na 25 minuten de 3-0 achter de verbouwereerde Friese keeper lag. Deze keer was het Matthijs de Bey die na een goede soloactie het doel had weten te vinden. Twee minuten later werd het zelfs 4-0, toen wederom Paul Suk scoorde na degelijk voorbereidend werk van Daniël Schuth. Vanaf dat moment sloop er dusdanig veel gemakzucht in het spel van de Veendammers, dat Leeuwarden wat speldenprikjes begon uit te delen. Wat heet; de Friezen wisten een behoorlijk aantal strafcorners te versieren, waarvan ze er één wisten te verzilveren: 4-1. Hoewel Leeuwarden niet langer de mindere ploeg was, wist Daring op slag van rust te scoren: Paul Suk scoorde uit een strafcorner.

Hoewel de 5-1 tussenstand anders zou kunnen doen vermoeden, was Daring nog lang niet tevreden over het eigen spel. Leeuwarden had teveel mogelijkheden tot scoren gekregen, en dat moest in de tweede helft anders. Vooralsnog lukte dat vrij aardig, omdat Daring tamelijk dominant speelde. Paul Suk besloot in de 41ste minuut voor zijn vierde treffer van de dag aan te tekenen, door 6-1 te maken. Opvallend genoeg bleef Leeuwarden vechten voor een goede uitslag, wat resulteerde in een paar aardige aanvallen en strafcorners. Verder was het met name veel inzet en fysiek spel dat de Friezen bezigden, maar het zorgde er wel voor dat Daring - al dan niet door zelf gecreëerde laksheid - niet altijd even goed bleef hockeyen. Desondanks kwam er halverwege de tweede helft wel 7-1 op het scorebord te staan, toen Thomas Leenheers klaar stond bij de strafcorner. Na goed voorbereidend werk van Kor Stuut bedacht de vleugelverdediger zich niet en pushte hij de bal snoeihard tussen de benen van de keeper door. Leeuwarden bleek hierdoor allerminst uit het veld geslagen, waardoor Daring hard moest blijven werken om de stand zo te houden als het was. De Veendammers slaagden hier echter niet in, speelden slordig en leken de Friezen nog een treffer te gunnen: na onhandig balverlies werd er niet adequaat gereageerd, waardoor één der Leeuwarder aanvallers gemakkelijk kon afwerken: 7-2.

Voorafgaand aan de wedstrijd had Daring getekend voor een 7-2 overwinning, maar na afloop kwam het besef dat er meer in had gezeten. De Veendammers toonden niet lang genoeg goed hockeyspel, waardoor Leeuwarden teveel scoringsmogelijkheden had gehad. Het is zaak hier aan te werken, want volgende week wacht de topper in en tegen Roden.