Overslaan en naar de inhoud gaan

Eindejaarstoernooi The Blokes

Door op dinsdag, 9 oktober, 2012 - 10:00

Door Jacob Kuipers

HONKBAL - Afgelopen weekend stond in het teken van het eindejaarstoernooi van honk- en softbalvereniging The Blokes. De kick-off van dit toernooi viel even in het water en de organisatie besloot om het progamma even uit te stellen. Er waren 50 teams uitgenodigd en ze zijn ook allemaal naar het Veendammer honk gekomen. De ploegen kwamen uit Haarlem, Rotterdam, Emmen en Groningen. Het toernooi had als thema jeugdsentiment. Velen gingen dan verkleed als hun jeugdheld. De bedoeling was dat de mensen verkleed naar de kantine komen. Elk jaar is er een ander thema. In het verleden had de The Blokes als thema' disco en moviestars.

Volgend jaar is het groot feest bij de The Blokes. Want de club ziet ‘Abraham'. Ze bestaan dan 50 jaar. De organisatie gaat in 2013 groots uitpakken. Op 5 oktober 1963 is de vereniging opgericht. "We willen ook oud-leden uit nodigen voor het 50-jarig jubileum", zei de woordvoerster van de club. De Blokes vierde dit jaar een groot succes want het ‘vlaggeschip' van de club is kampioen geworden. De heren 1 onder leiding van oefenmeester Dick Reijneveld is kampioen geworden van de tweede klas en ze gaan nu proberen om in de eerste klas ook een goed figuur te slaan.

Een ware tentenparade omzoomden het terrein om de gasten een goed onderkomen te bieden. Veel bezoekers waren dus op de been en het was niet alleen honk- en softbal wat de klok sloeg. Ook het schaakbord kwam op het toneel en deze twee heren hadden meer oog voor het bord dan op het veld. En de keuvelende vrouwen moesten plaatsnemen achter het gaas, voor het geval ze manlief zouden lastig vallen.