Overslaan en naar de inhoud gaan

Veendammers maken van hun finish een goede start voor Omar Jallow uit Gambia

Door op maandag, 8 oktober, 2012 - 11:28

RUN FOR GOOD - Dat hardlopen niet alleen goed is voor jezelf, maar ook voor een ander, bewijzen Fred Hulsebos, Alex Meijer en Marian Slim van SV Veendam met hun actie Run for Good.

Het idee, lopen voor een goed doel, is door het Veendammer trio al besproken in mei tijdens de marathon in Hannover. Afgelopen juli werd hun gedachtegoed concreet, toen het trieste verhaal van de 6-jarige gehandicapte Omar Jallow uit Gambia voorbij kwam. Omar heeft namelijk een simpele wens en dat is lopen. De Veendammer lopers nemen het initiatief om te gaan hardlopen voor Omar, zodat deze straks ook weer kan lopen. Zie daar het ontstaan van Run for Good.

De 6-jarige Omar Jallow uit Kubuneh is geboren met 2 klompvoetjes, terwijl vlak na zijn geboorte ook nog zijn moeder overleed. Zijn tante, bij wie hij nu woont, doet er alles aan om hem een zo normaal mogelijk leven te laten leiden, al is dat in West Afrika niet eenvoudig. De jongen heeft een handicap en kan daardoor niet lopen en dus naar school gaan. Door de meeste mensen wordt hij nauwelijks geaccepteerd en wordt hij mede door zijn handicap verstoten. Een rolstoel, als die er al zou zijn, is niet te gebruiken over de mulle zandpaden. Zijn tante tilt hem daarom overal mee naar toe. Maar in de meeste gevallen is het simpel doelloos thuis zitten. Met andere woorden, geen toekomst.

De Veendammer Stichting Kinderhulp Gambia hoorde 3 jaar geleden al via de dokterspost Caring Hands in Kubuneh, van de schrijnende situatie van Omar. De Veendammer stichting ondersteunt al jaren het Caring Hands Project. Medische hulp of een operatie in Gambia zelf was en is niet mogelijk, en een operatie elders is voor deze familie niet te betalen. Conclusie, zonder hulp van buitenaf geen toekomst voor Omar. Na vele onderzoeken is inmiddels gebleken dat de operatie in het buurland Senegal wel kan worden uitgevoerd. Een medisch student, toevallig ook Omar genaamd, en zijn tante zullen de jongen tijdens zijn operatie voor een paar maanden in Senegal gaan begeleiden.

Zondag 21 oktober is het zover! Dan gaan Marian, Alex en Fred na weken van training en het leiden van een gezond leven, respectievelijk een halve en een hele marathon lopen. Dit zal plaats vinden in Palma de Mallorca. Speciale shirts en folders zijn gemaakt. Naast een sportieve prestatie willen zij samen met de Veendammer Stichting Kinderhulp Gambia, van hun finish een goede start maken door Omar Jallow zijn operatie mede te bekostigen.

Fred, Alex en Marian willen via RUN FOR GOOD het benodigde bedrag van € 2.500,-- binnen zien te halen. Wordt u hun supporter zodat ze hun missie kunnen volbrengen? Maak a.u.b. een klein of groot bedrag over op 60.30.16.960 - Kinderhulp Gambia o.v.v. Run For Good.