Overslaan en naar de inhoud gaan

Jaaroverzicht 2012 - augustus

Door op woensdag, 26 december, 2012 - 06:00

Samengesteld door Ingrid van der Tuin

Donderdag 2 augustus
Vandaag maakt men officieel bekend dat Tom Overtoom naar SC Veendam komt. De 21-jarige Amsterdammer tekent een contract voor 2 seizoenen. De selectie van SC Veendam telt nu 22 spelers.

Zondag 5 augustus
De politie houdt de man aan, die de afgelopen tijd mensen in Veendam door middel van een babbeltruc geld afhandig maakte.

's Avonds is er noodweer en slaat de bliksem in in een woning aan de Reede. De bliksem slaat door naar de cv-ketel. Na controle van de brandweer blijkt er geen sprake te zijn van brand, maar een flinke schroeiplek op het dak.

Zaterdag 11 augustus
Anastasyia Mulder, o.a. lid van TennisClub Veendam, wordt Nederlands Kampioen in de klasse ME tot en met 14. Het toernooi in Hillegom start met 64 spelers en Anastasyia blijft als beste over.

Bij een verkeersongeval op het Boven Oosterdiep valt 's middags een gewonde. Vermoedelijk wilde een automobilist rechts afslaan en botste de achteropkomende automobilist vol in de flank van de afslaande auto. Beide auto's zijn zwaar beschadigd en een persoon wordt met nekklachten naar het ziekenhuis vervoerd.

Maandag 13 augustus
Vandaag is de laatste Vakantiemarkt van dit jaar. Er komen veel mensen op af, mede dankzij het mooie weer en optredens van o.a. Lucas en Gea.

Woensdag 15 augustus
Tegen half 4 vanmiddag vaart het 775ste bootje Veendam binnen. De familie Sieber uit Duitsland wordt door wethouder Schmaal welkom geheten met een presentje.

Maandag 20 augustus
Piet Paulusma, de bekendste weerman van ons land, maakt opnamen in en rond het stadion aan de Langeleegte, voor het dagelijks weerbericht op SBS6.

Dinsdag 21 augustus
Buurtbewoners in een hofje aan de Galjootstraat ondervinden behoorlijke hinder van de hevige hoosbuien, die ongeveer anderhalf uur aanhouden. Het riool is verstopt, waardoor het water niet kan worden afgevoerd. Tenminste 5 buren hebben waterschade.

Vrijdag 24 augustus
Het dweilorkest "Wakker worden!" uit Veendam vertrekt naar het dorpje Klüsserath in Duitsland. Op uitnodiging van de plaatselijke carnavalsvereniging zal het orkest spelen op het wijnfeest.

Zaterdag 25 augustus
Aan de Polluxweg opent wethouder Schmaal het nieuwe modelvliegveld van de Veendammer Luchtvaartclub. Er is een open dag en een "fly-in", waar vliegers uit de Noordelijke provincies en het Duitse Weser-Ems gebied vliegen met verschillende modellen.

Zondag 26 augustus
Vandaag is het kinderdag bij Museumspoorlijn S.T.A.R. en rijdt de Teddyberen Express. Jonge kinderen die een teddybeer meenemen mogen gratis met een historische trein mee.

Maandag 27 augustus
's Nachts overlijdt de bekende Veendammer banketbakker Ernst Puik (76).