Overslaan en naar de inhoud gaan

Tweede Veenkoloniaal Concerttour door het Veenkoloniaal Symfonie Orkest

Door op vrijdag, 5 oktober, 2012 - 13:07

VSO - Het Veenkoloniaal Symfonie Orkest o.l.v. dirigent Lubertus Leutscher - dat twee jaar geleden is opgericht - en bestaat uit professionele musici, conservatoriumstudenten en getalenteerde amateurs, presenteerde ruim een jaar geleden, met groot succes, haar eerste Veenkoloniale Concerttour.

Op drie mooi gelegen locaties werden binnen de gemeenten Menterwolde en Veendam twee kamermuziekconcerten uitgevoerd door meerdere ensembles en solisten, afkomstig uit het Veenkoloniaal Symfonie Orkest (VKSO). Op de derde en laatste locatie, presenteerde het voltallig Veenkoloniaal Symfonie Orkest zich voor een verbluffend slotconcert aan een zeer geïnteresseerd publiek. Vanwege dit succes dat met aanbeveling onderstreept wordt door wethouder J. Bruintjes, zal er op zondagmiddag 14 oktober wederom op drie sfeervolle locaties een ‘Veenkoloniaal Concerttour' uitgevoerd worden. Dit keer is binnen de Veenkoloniën gekozen voor de gemeente Borger/Odoorn.

U zult als muziekliefhebber telkens gedurende 35 minuten aangenaam verrast worden door de vele kleurklanken, afkomstig van diverse ensembles en solisten uit het Veenkoloniaal Symfonie Orkest. Tevens zullen er drie regionale vocale talenten (Kate Harris, Sarie van Delden en Rob Zigter) hun opwachting maken. (klassiek, gospel en muziek uit de jaren '30)

Tijdens deze concerttour zullen de musici en het publiek zich twee keer verplaatsen naar een nabijgelegen toepasselijke locatie voor een instrumentaal- (klassiek en barok) alsmede een vocaal kamermuziekconcert om tot slot in de RK kerk te Zandberg bijeen te komen, alwaar het gehele VKSO voor u de suite in D - majeur van G.F. Händel en de 6e symfonie van Ludwig van Beethoven zal uitvoeren.

U zult telkens 35 minuten kunnen genieten van een kamermuziekconcert en maar liefst 50 minuten van het slotconcert, uitgevoerd door het voltallig Veenkoloniaal Symfonie Orkest.

Deze concerttour begint om 14.00 uur in het Cultureel Centrum no.11 te Valthermond. 15.30 uur in de voormalig Gereformeerde kerk in Tweede Exloërmond en om 17.00 uur in de St. Josephkerk te Zandberg.

Toegang € 10,00 voor een passe-partout, € 5,00 per concert. Deze entreekaarten zijn bij de deelnemende locaties verkrijgbaar. Voor reserveringen en meer informatie: www.vkso.nu