Overslaan en naar de inhoud gaan

Leerlingen Winkler Prins behalen certificaat Cambridge Engels

Door op donderdag, 4 oktober, 2012 - 21:17


De geslaagde kandidaten en hun docenten. Staand v.l.n.r. Mart Bartelds, Andy van der Velde,
dhr. W. Teeuw, Vincent Samallo, Janneke van Engeland, Juul Sloot, Luke van der Koog en Joep Sloot. Gehurkt v.l.n.r. Henriët Baas, Thom Popping, mevr. K. Sluiter en Aira IJsenbrand.

WNKLER PRINS - Aan het einde van schooljaar 2011-2012 legde een selecte groep van tien VWO-leerlingen van Winkler Prins, openbare school voor voortgezet onderwijs in Veendam, het internationale examen voor het diploma Certificate in Advanced English (CAE) af. Ze hebben een bijzondere prestatie verricht door alle tien te slagen, waaronder twee met de hoogste score.

De universiteit van Cambridge verzorgt al decennia lang deze internationale examens op verschillende niveaus. Er worden hoge eisen gesteld op het gebied van taalvaardigheid en taalgebruik. Het diploma CAE is een getuigschrift dat de kandidaat het Engels beheerst op het op één na hoogste niveau (C1) van het Internationale Referentiekader voor talen.
De tien excellente leerlingen krijgen niet alleen lof toegezwaaid voor het feit dat zij allen geslaagd zijn, maar ook voor het feit dat hun gemiddelde score zeer hoog ligt. Twee leerlingen zijn zelfs op het allerhoogste niveau (C2) geslaagd, wat directe toegang kan verlenen tot de top universiteiten in Engeland. Verder is het diploma een pré bij selecties en latere sollicitaties.
Uiteraard is Winkler Prins trots op het door deze leerlingen behaalde resultaat.