Veendammer publiek kreeg wat ze wilden, een goede wedstrijd

Door op dinsdag, 2 oktober, 2012 - 22:19

Door Jacob Kuipers

Accordeonist Bertus Kor vermaakte het publiek in de rust.

VOETBAL - SC Veendam kreeg vrijdagavond op de Langeleegte een geduchte tegenstander op bezoek. Het was de als vijf geplaatste SC Cambuur. Aangezien de ploeg van oefenmeester Gert Heerkes op de 13e plek staat in de eerste divisie moesten er punten komen voor eigen publiek. Want de fanatieke supportersschare van Veendam heeft al te veel teleurstellingen te verwerken gekregen. Maar het 3245 koppige publiek kreeg waar voor hun geld. Weliswaar geen drie punten maar wel een goede wedstrijd: 1-1. En de uitblinkers bij SC Veendam waren doelman Theo Timmermans en spelverdeler Tom Overtoom. De lange Timmermans was een grote sta-in-de-weg voor de aanvallers van de Friezen. En Overtoom strooide met verrukkelijke passes.

Het was Cambuur dat in de beginfase van de wedstrijd de ‘lakens' uitdeelde. Ongeveer 20 minuten lang waren de geelzwarten in de greep van de ploeg uit Leeuwarden. En ze kregen ook fraaie kansen om op voorsprong te komen maar doelman Timmermans werkte hier niet aan mee. Hij gooide al zijn talenten in de strijd en werkte niet mee aan de dadendrang van Cambuur. De thuisclub deed het verder rustig aan en hield het koppie er bij. Ze deden weliswaar geen domme dingen maar uitgesproken kansen kregen ze ook niet.

En ze hadden na 20 minuten warempel ook nog succes. Maar rechtsback Mitch Apau wilde toch meer ‘vuur' brengen in de laatste linie van de Friezen. Hij werd aan de rechterkant aan het werk gezet, liep zijn tegenstanders er uit en zette scherp voor, waar Lars Hutten op de juiste plek stond in de 1-0 aantekende. Weliswaar iets tegen de verhouding maar daar maalde niemand om in het Veendammer kamp. De geelzwarten kregen hier natuurlijk moed door en uitblinker Overtoom onderscheidde zich met een paar afstandsschoten.

SC Cambuur schrok even van deze tegenslag want hier hadden ze geen rekening mee gehouden. Geheel onverwacht kwam Cambuur vlak voor rust gelijk. En het was ook nog de goed spelende Lars Lambooij die de oud-Veendam-spel er Michiel Hemmen een duw gaf. En Hemmen kwam met zijn hoofd tegen de paal aan. Het zag er ernstig uit, maar hij kon de wedstrijd gelukkig uitspelen. Scheidsrechter Sanders kon niks anders dan naar de stip wijzen en Erik Bakker van Cambuur velde het vonnis: 1-1. Toch had Veendam de voorsprong nog kunnen grijpen toen Boy Deul op doelman Telgenkamp.

Cambuur zette in de tweede helft nog even aan voor een offensief omdat de eerste periode titel ook nog in het vizier van Cambuur was. De Cambuur-spelers Bakens en Bakker kregen nog goede mogelijkheden maar de juiste richting ontbrak. Oefenmeester Heerkes kreeg het benauwd en wisselde ook nog twee keer. Deul werd vervangen door spits Opoku en Arjan Wiegers kwam een paar minuten voor tijd het veld in. Maar hij heeft hier niet veel van genoten. Hij kreeg de rode kaart na een overtreding op Mohamed El Makrini. We zullen het maar houden op jeugdige overmoed.

Het bleef 1-1 en ondanks het gelijkspel kan Veendam tevreden zijn. Het publiek in Veendam kreeg wat ze wilden een goede wedstrijd. In de pauze kwam de John Woodhouse van Veendam Bertus Kor nog even zijn muzikale talenten aan het Veendammer voetbalpubliek horen. Met zjin accordeon zweepte hij het publiek op naar grote hoogtes.