Overslaan en naar de inhoud gaan

Daring Heren 1 speelt gelijk tegen QZ Nijmegen

Door op maandag, 1 oktober, 2012 - 16:51

Door Arthur Venhoven, HC Daring

Daring heren 1 speelde afgelopen zondag tegen QZ uit Nijmegen. Na de 4-4 zeperd tegen Ares waren de Veendammers toe aan een overwinning, maar een uitwedstrijd bij de degradant was allerminst een garantie voor punten voor Daring.

QZ begon sterker dan Daring aan de wedstrijd, wat tot uiting kwam in meer balbezit en sterkere aanvallen. Daring hield echter stand, met dank aan aardig verdedigingswerk en een in goede vorm verkerende Erik-Jan Omvlee. Daring had tot op zekere hoogte weinig in de melk te brokkelen, totdat Robert Boer door middel van een slimmigheidje een strafcorner versierde. Deze buitenkans werd verpest, maar uit de daar op volgende aanval kreeg Daring wederom een strafcorner. Paul Suk wist deze bal onberispelijk binnen te slepen: 0-1. QZ was hierna nog eventjes gevaarlijk, maar over het algemeen hadden de Veenkolonialen het overwicht. Na onhandig balverlies kreeg Daring na ongeveer 25 minuten echter alsnog de gelijkmaker te verwerken: 1-1. Vanaf dat moment nam Daring definitief het heft in handen, waardoor het met slim spel bewees absoluut niet de mindere te zijn van QZ. Dit leidde echter niet tot doelpunten, waardoor de teams met 1-1 gingen rusten.

Na de fictieve theepauze was QZ wederom de hockeyende ploeg. Daring wachtte rustig af en kwam nauwelijks in de problemen. Uit één van de Veendammer counters kwam Edwin Boer door via de linkerflank, waarna hij twee man passeerde en door middel van een lepe bal de keeper passeerde: 1-2. QZ voerde hierna de druk wat hoger op, met als gevolg dat Daring verder achteruit liep. Naar aanleiding van wederom onhandig verdedigen en een paar discutabele beslissingen van het scheidsrechterscorps kreeg QZ verscheidene strafcorners, waaruit de 2-2 en 3-2 werden gescoord. Daring wist hierna op typerende wijze zijn rug te rechten, door voor de gelijkmaker te zorgen: Tom Joling bediende Paul Suk, die op zijn beurt Robert Boer wist te vinden. Laatstgenoemde kon handig binnen prikken: 3-3. In de minuten die volgden golfde het spel op en neer, maar maakten beide teams geen aanspraak op een overwinning.

Dit gelijkspel was een redelijke afspiegeling van de krachtverhouding op het veld. Toch kwam beide team teleurgesteld het veld af, omdat ze wisten dat er meer in had gezeten. Daring is echter nog steeds ongeslagen, en kan met overwinningen tegen Leeuwarden en Roden de komende twee weken zelfs weer bovenin de competitie meedoen.