Eerste nederlaag voor Veendam 1894 (zon)

Door op maandag, 1 oktober, 2012 - 15:50

VOETBAL - Na een prima start met zeven punten uit drie gespeelde wedstrijden leed Veendam 1894 afgelopen zondag de eerste nederlaag van de nog prille competitie . In eigen huis won Titan verdiend met 1-2. Deze uitslag had nog veel hoger kunnen uitvallen als de spitsen uit Nieuw-Weerdinge iets zorgvuldiger met hun kansen omsprongen. Doordat met name voor rust Titan uitblonk in het missen van kansen mocht Veendam 1894 blij zijn dat het slechts 0-1 stond na 45 minuten spelen. De Veendammers wisten daar aanvallend vrij weinig tegenover te zetten en was niet in staat de tegenstander pijn te doen. In de tweede helft hoopte iedereen die Veendam 1894 een warm hart toedraagt op een ommekeer, maar dit zat er niet in. Titan verdubbelde vlak na rust de marge en hiermee was de wedstrijd eigenlijk beslist. Een verschil van twee doelpunten is natuurlijk te overbruggen in ruim een half uur spelen, maar de verhouding op het veld was zodanig dat eigenlijk niemand daar nog rekening mee hield. Dat bleek een terechte constatering, want in het verloop van de wedstrijd was het eerder wachten op de 3e treffer van Titan dan op een Veendammer goal. In de blessuretijd deed Veendam 1894 nog wel iets terug via een treffer van Geert Knigge maar de tijd ontbrak om nog serieus op jacht te gaan naar de gelijkmaker. Hiermee is de eerste nederlaag van Veendam 1894 een feit. Volgende week kan Veendam 1894 in en tegen Stadskanaal op jacht naar eerherstel.