Overslaan en naar de inhoud gaan

Het is genieten in De Heemtuin

Door op maandag, 1 oktober, 2012 - 15:46

Door Jacob Kuipers

MUNTENDAM - Parkstadveendam neemt U mee naar de Heemtuin en Natuurpark Tussen de Venen in Muntendam. In de Heemtuin is van alles te zien en te beleven: prachtige borders, een kruidentuin en speciale educatieve kindertuinen. Maar ook een stinsenbos, een vijver met orchideeçn, een duinachtig landschap en een bijenstal.

In het paviljoen kunt u zowel binnen als buiten terecht voor een consumptie. Informatie over rondleidingen en andere activiteiten kunt u vinden bij de receptie van De Heemtuin. Daar waar het pad eindigt, begint de speelweide. Kinderen kunnen hier de natuur beleven. Want spelen doe je het liefste van de paden af: in de natuur.

De wandelpaden leiden u naar allerlei bijzondere plekken. Onderweg vindt u nog meer informatie over de gevarieerde natuur ‘Tussen de Venen'. Het schelpenpad is ook geschikt voor kinderwagens en rolstoelen. Ook hier valt van alles te ontdekken. Uw verslaggever maakt een lange wandeling en nam de camera ter hand. En natuurlijk werden twee medewerksters van De Heemtuin vereeuwigd door fotograaf Jacob Kuipers.


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum