Overslaan en naar de inhoud gaan

Gala in Margaretha Hardenbergkerk levert 12.000 euro op

Door op maandag, 1 oktober, 2012 - 13:18

LC Veendam: cheque voor ‘Wildervanck-Wildervank'

CHEQUE - De Lions Club Veendam heeft zaterdag een cheque van 12.500 euro overhandigd aan het bestuur van stichting Wildervanck-Wildervank. Het was de opbrengst van het Lionsgala, dat eenmaal per twee jaar wordt gehouden ten bate van het goede doel.

De monumentale Margaretha Hardenbergkerk in Wildervank vormde het sfeervolle decor van het derde benefietgala van de Lions Club. En met het noemen van de locatie was meteen het goede doel bepaalt. De Margaretha Hardenbergkerk wordt vandaag de dag door genoemde stichting in stand gehouden als multifunctioneel gebouw. Vrijwilligers zorgen voor het beheer en de exploitatie van deze voormalige kerk, die beschikbaar wordt gesteld voor huwelijken en uitvaarten, lezingen, tentoonstellingen en concerten. En dus een evenement als het Lionsgala.

Aan het eind van de avond kon president Geert Jan Strating een cheque van 12.500 euro overhandigen. Het bedrag vormde de opbrengst van het gala, dat bestond uit een vijfsterrendiner door de keukenbrigade van Hotel Parkzicht, een kunstveiling door presentator Arno van der Heijden en burgemeester Eric van Oosterhout (Aa en Hunze) en een swingende muzikale afterparty.