Overslaan en naar de inhoud gaan

Achttien theatergezelschappen nemen deel aan voorrondes Theaterfestival 30 Min Los!

Door op maandag, 1 oktober, 2012 - 11:15


Archieffoto.

THEATER - Het theaterfestival 30 Min Los! dat wordt georganiseerd door de stichting MMC in het project MMC's Theater in de Veenkoloniën is een samenwerkingsverband tussen theater vanBeresteyn en een viertal podia. De Oude Ulo in Leek, De Tramwerkplaats in Winschoten, Het Hek van de Dam in Ekehaar en Het Prinsentheater in Groningen. De podia hebben voldoende deelnemers kunnen inschrijven voor elk een voorrondes op genoemde locaties. Op 13 oktober vindt de eerste voorronde-avond plaats in Leek. Daarna, op 27 oktober is er een voorronde in Winschoten, op 3 november in Ekehaar en op 10 november in Groningen Steeds vier of vijf verschillende groepen strijden op bovengenoemde locaties tegen elkaar waarna een vakjury een keuze zal maken voor de beste van de betreffende avond. De vier winnaars van de verschillende voorrondes zijn de finalisten die op 17 november in theater vanBeresteyn het grote podium zullen beklimmen. Een nog nader te noemen finale-jury wordt gevraagd na afloop de absolute winnaar aan te wijzen van het festival.

Deelnemende theatergroepen:

13 oktober in de Oude Ulo Leek, 19.30 uur
Theatergroep Feniks
Theatergroep F(l)urt
Theatergroep ZAT
Theatergroep Helmers

27 oktober in De Tramwerkplaats Winschoten, 19.30 uur
ThéJAater aan Zee
TAZ
Theatergroep de Doorbraak
Theatergroep Harmonie

3 november in Het Hek van de Dam Ekehaar, 19.30 uur
Het Nieuwe Masker
Hilde Tuijt
Willem Gulcher en Gonne klein
Theatergroep Spakaat
Toneel Overdag

10 november in het Prinsentheater Groningen, 19.30 uur
Stichting Plot's
Der AA theater
TheJater aan Zee
Theatergroep Open Vuur
Theatergroep Philippien Bos

17 november in Theater vanBeresteyn Veendam, 20.15 uur
Grote finale-avond

Het theaterfestival 30 Min Los! komt voort uit het Eenakterfestival als van 2005 tot 2009 in Veendam gehouden met voorrondes in plaatselijke cafés en een grote Finale-avond in theater vanBeresteyn..

Het project MMC's Theater in de Veenkoloniën is mede mogelijk dankzij een bijdrage van het regionaal Cultuurplan Oost Groningen. Informatie over het project is te verkrijgen bij de Stichting MMC: 0598- 392872 / 06 - 29025092