Overslaan en naar de inhoud gaan

Meerderheid gemeenteraad voor aanleg nieuw fietspad

Door op donderdag, 27 september, 2012 - 19:35

Ingezonden door Harnold Scheepstra.
De redactie van parkstadveendam is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

Het huidige fietspad wordt nu niet onttrokken aan de openbaarheid, zoals dit zo mooi heet. Een meerderheid van de Gemeenteraad is niet meer voor dit plan. Desondanks wordt het plan om een nieuw fietspad aan te leggen wel doorgezet, want hier heeft een meerderheid van de Gemeenteraad weer wel voor gestemd. Begin me dan wel af te vragen of deze meerderheid van de Gemeenteraad wel bij hun volle verstand zijn. Wat is het nut om een 2e fietspad aan te leggen die dezelfde kant op gaat als het 1e fietspad en deze gewoon zo blijft als het nu is. Voor de inwoners die nu aan het huidige fietspad wonen en overlast hebben in het weekend kan er ook op korte termijn een oplossing komen. Bijvoorbeeld het fietspad af te sluiten op vrijdag en zaterdag van 19.00 uur tot 08.00 uur. Fietser kunnen dan gebruik maken van de Vredenrustlaan en Middenweg, om naar onze buurgemeente te gaan. Dit nieuwe fietspad kost 340000 euro.In een tijd waarin er op veel dingen bezuinigd dient te worden, een zeer rare besliising om deze uitgave te doen.

In een eerder artikel heb ik omschreven wat je met dit bedrag allemaal voor nuttiger dingen kunt gaan doen. Hieronder nog even een opsomming:

  • 50.000 euro voor de peuterspeelzalen, die dreigen te verdwijnen, wat een negatieve invloed zal hebben op de ontwikkeling van de kinderen in veendam.
  • 50.000 euro voor het Ouderenwerk, want deze mensen hebben ons land na de 2e wereldoorlog weer opgebouwd.
  • 50.000 euro voor Jongerenwerk, als er dingen voor ze georganiseerd wordt, hebben ze ook geen tijd om rotzooi te trappen op het fietspad.
  • 50.000 euro voor het groenonderhoud. Op veel plaatsen in Veendam staat er meer onkruid, dan dat er bomen in het bos van Gieten staan.
  • 50.000 euro voor sportverenigingen, want sport is gezond voor jong en oud.(en volgens de wethouder wordt er toch te weinig gesport) 50.000 euro voor bibliotheken, want de bibliotheekbus is verdwenen wegens bezuinigingen, waardoor veel mensen niet meer zelfstandig een boek kunnen komen lenen.
  • 50.000 euro voor muziekscholen,orkesten ed, want dit is ook zeer belangrijk voor je ontwikkeling, vooral voor kinderen en jongeren.
  • 50.000 euro voor alle scholen in Veendam om extra dingen te kunnen, voor de ontwikkeling van hun leerlingen.

Hoe kunnen B&W en Gemeenteraad het nog verkopen aan verenigingen, instellingen, scholen, bibliotheek, muziekschool, zwembad, peuterscholen, dat ze wegens bezuinigingen geen geld meer krijgen, terwijl aan de andere kant wel 340000 euro wordt uitgegeven aan een fietspad dat niet nodig is, omdat er al een fietspad is.

De enige mogelijkheid is wederom flink veel ophef maken, in de hoop dat ze wakker geschud worden. Vergeet niet in maart 2014 zijn er verkiezingen, waarbij de burger zijn stem kan laten horen en dit soort maffe beslissingen met zijn stem kan afstraffen, door te stemmen op een partij, die niet instemt met zoiets.

Deze verkiezingen komen te laat om deze beslissing terug te laten draaien. Daarom bij deze de oproep om massaal naar de commissie vergadering van Vrom te komen op 15 oktober (19.30 uur), om het ongenoegen kenbaar te maken van deze beslissing. In de hoop dat het alsnog afgeblazen gaat worden.

Ook kan men spreekrecht aanvragen om het ongenoegen te uiten of een brief naar B&W en Gemeenteraad te schrijven. Wij als inwoners van Veendam laten het toch niet gebeuren, dat gemeenschapsgeld op deze manier over de balk wordt gegooid. Dit geld hebben wij via de gemeentelijke belastingen opgebracht, met het vertrouwen dat het in het algemeen belang wordt besteed. En daar zet ik in dit geval zeer grote vraagtekens bij.