Overslaan en naar de inhoud gaan

Subsidie voor internationale samenwerking rond Dag van de Regio

Door op donderdag, 27 september, 2012 - 19:51

REGIO - Sinds 2004 vindt in het eerste weekend van oktober de Dag van de Regio plaats in de provincie Groningen. Tijdens de Dag van de Regio openen lokale bedrijven en organisaties hun deuren voor het publiek. Dit jaar is aan het evenement een internationaal project voor kennis- en ervaringsuitwisseling gekoppeld waaraan Stichting Dag van de Regio met partners uit Duitsland, Schotland, Polen, Oostenrijk en Finland deelneemt. Dit project heeft, in het kader van een Europees partnerschap voor volwasseneneducatie en plattelandsontwikkeling, € 150.000,- subsidie toegewezen gekregen van de Europese Unie.

Europees partnerschap
De Dag van de Regio is begonnen als opendeurendag in Oost-Groningen, naar Duits voorbeeld. Het evenement is vervolgens uitgebreid naar de hele provincie en vindt sinds vorig jaar ook in Schotland plaats, om in 2012 tot internationaal samenwerkingsproject uit te groeien. Het idee van dit project is dat de verschillende partners van elkaars ervaringen leren en deze kennis in de eigen regio verspreiden, als stimulans tot ontwikkeling in bijvoorbeeld rurale gebieden. In de komende twee jaar zullen in de verschillende deelnemende landen partnermeetings plaatsvinden, die bestaan uit o.a. seminars en excursies.

Programma
De Dag van de Regio vindt dit jaar plaats op 6 en 7 oktober in de provincies Groningen en Drenthe, rond het thema Duurzame Dorpen. De Dag van de Regio zal dit jaar meer dan voorheen rond groepsinitiatieven worden georganiseerd, zoals het gezamenlijk opknappen van een dorpshuis of het ontwikkelen van een erfgoedroute. Hierdoor ontstaat een dynamische regio waarin bewoners in staat worden gesteld met elkaar kennis te maken en van elkaar te leren.

Organisatie
Onderzoeksbureau Elles Bulder was verantwoordelijk voor de subsidieverwerving voor het project voor internationale samenwerking rond de Dag van de Regio. Schroom niet om contact met ons op te nemen via dagvanderegio@gmail.com. Kijk voor meer informatie op www.dagvanderegio.nl.