Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw label voor Groninger streekproducten

Door op donderdag, 4 oktober, 2012 - 19:15

UUT GRUNNEN - Donderdag 4 oktober werd de nieuwe stichting voor Groningse streekproducten gepresenteerd. De Stichting Keurmerk Streekproducten Groningen, Stichting Spelt Pieterburen en Plattelandswinkels Groningen gaan gezamenlijk verder. Tijdens de presentatie is het nieuwe merk voor Groningse streekproducten onthuld Rita Jansen, oud-gedeputeerde en lid van het Comité van Aanbeveling van het keurmerk Gegarandeerd Groningen.

Het realiseren van deze samenwerking was één van de doelstellingen van het driejarig programma Streekproducten ... uut Grunnen. Projectleider Elles Bulder is bijzonder blij dat de aangesloten producenten deze stap hebben gezet tot verdere professionalisering. Dankzij het nieuwe label worden de Groningse streekproducten voortaan nog herkenbaarder op de markt gezet.

Het programma Streekproducten uut Grunnen is opgezet door de Stichting Streekeigen Producten Nederland (SPN) in samenwerking met de Groningse streekproductenorganisaties en wordt mede mogelijk gemaakt door LEADER, de Provincie Groningen en de gemeenten uit Noord- en Centraal-Groningen.