Overslaan en naar de inhoud gaan

Week van de Opvoeding Thema is Luister's naar me

Door op donderdag, 27 september, 2012 - 12:04

OPVOEDEN - Ouders zeggen het weleens: "Luister 's naar me!" Maar ook een kind vraagt wel eens: "Luister je wel naar me?" Echt naar elkaar luisteren is het thema van de Week van de Opvoeding. De Week van de Opvoeding is van 1 oktober tot 7 oktober 2012 en draait om ontmoeting en uitwisseling. De week zorgt voor positieve aandacht voor opvoeden.

Centrum voor Jeugd en Gezin
CJG Veendam doet mee met de landelijke Week van de Opvoeding. Samen met onze partners, die zich inzetten voor ouders, opvoeders, kinderen en jongeren, worden er informatieve bijeenkomsten en workshops georganiseerd. Iedereen is van harte welkom om mee te doen en mee te praten, want: opvoeden dat doen we samen!

Week van de Opvoeding
Op dinsdag 2 oktober is de aftrap met een lezing over effectief luisteren en diverse inspirerende workshops. Op woensdag 3 oktober kunnen ouders en kinderen, maar ook bijvoorbeeld leerkrachten, vrijwilligers en hulpverleners aanschuiven aan een lunch met wethouder Klaas Steenhuis en met hem in gesprek gaan over opgroeien in Veendam. Donderdag 4 oktober is er in het Noorderpoort in Veendam een bijeenkomst voor iedereen die geïnteresseerd is in opvoeden in verschillende culturen, onder het genot van lekkere internationale hapjes.

Het volledig programma van de Week van de Opvoeding staat op www.cjgveendam.nl. Alle activiteiten zijn gratis en opgave vooraf is niet nodig.