Overslaan en naar de inhoud gaan

400 leerlingen bezoeken de Voorlichtingsmarkt Maatschappelijke Stages

Door op woensdag, 3 oktober, 2012 - 11:42

MAS - Ook dit schooljaar kloppen de leerlingen van de Winkler Prins en Ubbo Emmius in Veendam weer aan bij organisaties en instellingen om daar hun maatschappelijke stage te doen. Op deze manier leren de scholieren zich in te zetten voor anderen, en dat doen ze daarom niet onder schooltijd maar in hun vrije tijd.

Om leerlingen en ouders kennis te laten maken met allerlei vrijwilligerswerk organiseerden de scholen gezamenlijk met de steunpunten voor maatschappelijke stages in Veendam en Menterwolde een voorlichtingsmarkt voor de leerlingen. De markt vond plaats op 2 oktober jl. in de Winkler Prins en werd druk bezocht door leerlingen van beide scholen, op zoek naar een leuke vacature.

Ook de ouders lieten zich niet ongetuigd. Zo kan het mes aan twee kanten snijden en raken ook zij enthousiast om vrijwilligerswerk te doen. Op de markt o.a. de Knutselclub, het Knaagdierencentrum Aa & Hunze, de supportersvereniging Langeleegte, De Zonnebloem,  het MaS-steunpunt in Veendam, zorgcentra's Sint Franciscus en Meander de Motorclub Veendam, de Novo, Sintcentrale en de lokale omroep van Menterwolde en de Lijwiekstee, begeleid wonen voor dementerende ouderen, in Noordbroek.