Overslaan en naar de inhoud gaan

Veendam Open 2012

Door op woensdag, 26 september, 2012 - 18:22


Jakob Woltjes en Cor de Kok

Door Jacob Kuipers

TENNIS - Voordat de kick-off plaatsvond van dit groots opgezet tennistoernooi moest er door de groudsman en het klusteam bergen werk worden verricht. Want als je aan een groot opgezet toernooi begint dan moeten de handen uit de mouwen worden gestoken. Ook de recreatiecommissie van de tennisclub heeft heel wat vrije uren gestoken in het toernooi. En dan nog de ontelbare vrijwilligers die voor dag en dauw klaar stonden.

Het is alweer de zevende editie van het Veendam Open. Met het enorme deelnemersaantal van het vorig jaar dacht de club dat ze de grens wel hadden berijkt. Niets lijkt echter minder waar. Ook dit jaar was er weer een stijging te zien. Vorig jaar kon de club 232 deelnemers/sters verwelkomen. En dit jaar waren het 308 tennissers/sters die elkaar het leven zuur maakten op de baan. Het Veendam Open gaat nu toch echt wel serieuze vormen aannemen.

Toch wil ik Jakob Woltjes en Cor de Kok toch wel even extra in het zonnetje zetten want zij waren toch de ‘motoren' van het Veendam Open. Ze hebben voor zichzelf een overzichtje gemaakt van de toernooien in de provincie Groningen met daarbij het aantal deelnemers in de categorie 3 t/m 8. Hieruit blijkt dat het Veendam Open op de zesde plaats staat.

De Top-5 wordt ingevuld door de stad Groningen. Gltb, tam, Veracket, Cream Crackers en Starkenborgh. De tennisclub mag zich dit jaar dan ook omschrijven als het grootste toernooi der Ommelanden. Het zijn niet alleen de vrijwilligers die het toernooi tot een groot succes maakten maar ook de sponsoren en de accommodatiecommissie.

Ondanks de zorgvuldige voorbereidingen heeft de club niet alles in de hand. Graag zou de club voor een week per jaar het weer onder controle hebben. Helaas is wat dat natuurlijk niet mogelijk, dus het is weer hoop doet leven. Toch is tijdens het toernooi een paar buien gevallen en ook daar hebben de leidinggevenden aan gedacht. Dan maar in de tennishal van de club. Ook zijn er nog wedstrijden gespeeld in Wildervank en Muntendam.

Het clubhuis van deze dagen is omgetoverd tot een Western. Bij het zien van de kantine ging ik even weer terug in mijn kinderjaren. Bonanza en de kleine huis op de prairie. Behalve tennis werd er ook een klaverjas- en pokeravond gehouden. En tenslotte het sponsorbuffet en een feestavond. En nog veel meer. Het waren top-dagen voor de tennisclub. En volgend jaar proberen om in de top-5 te komen.  


Het kleine huis op de prairie