Overslaan en naar de inhoud gaan

Leerlingen Winkler Prins verdiepen zich in Amerikaanse verkiezingen

Door op maandag, 24 september, 2012 - 19:00

WINKLER PRINS - In aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen op dinsdag 6 november 2012 verdiepen de leerlingen van VWO 5 en 6 van Winkler Prins, openbare school voor voortgezet onderwijs in Veendam, zich in dit werelddeel.
Het John Adams Institute, een Amerikaanse instelling die in Nederland belangstelling wil wekken voor de Amerikaanse cultuur, verzorgt op woensdag 3 oktober van 09.00 tot 11.00 uur in een lezing over de Amerikaanse verkiezingen.
Deze wordt gehouden door de heer dhr. Frans Verhagen, eindredacteur van Amerika.nl. Met deze eerste fase wordt het startsein voor het Amerika-project gegeven. Verschillende vaksecties werken hierin samen.

Tijdens de tweede fase van het project zullen de leerlingen op donderdag 1 november a.s. virtueel emigreren naar Amerika en tegen allerlei problemen oplopen die om oplossingen vragen. Hierop aansluitend zullen de V5 en V6 leerlingen samen met de leerlingen uit H5 de gelegenheid krijgen om vragen te stellen aan de heer Nout Wellink, voormalig President van de Nederlandse Bank. Dit vindt om 14.00 uur plaats in Binnenwoel. Alle V5, V6 en H5 leerlingen, als mede de begeleidende docenten zijn daarbij aanwezig. Tijdens de projectperiode formuleren zij in de lessen economie, geschiedenis en maatschappijleer diverse vragen voor de heer Wellink, die zij tijdens zijn bezoek aan hem zullen voorleggen.

De laatste fase van het project is een nabeschouwing van het resultaat van de daadwerkelijke verkiezingen op 6 november a.s. tijdens de lessen op woensdag 7 november. Winkler Prins probeert hiervoor enkele Amerikaanse studenten uit te nodigen, die via een Fullbright-beurs de gelegenheid krijgen om in Nederland onderzoek te doen en kennis te maken met de Nederlandse cultuur.

De docenten van de verschillende vaksecties hebben het Amerika-project samen opgezet om uiteindelijk een grotere diepgang te creëren bij de leerlingen tijdens het volgen van de Amerikaanse verkiezingen. Begeleidend docent Peters: 'We verwachten dat de leerlingen door deze vorm van onderwijs een grote betrokkenheid en diepgang tonen.'