Daring H1 4-4 Ares H1

Door op maandag, 24 september, 2012 - 14:03

Door Hockeyclub Daring

HOCKEY - Na de heroïsche overwinning in en tegen Apeldoorn wachtte Daring heren 1 afgelopen zondag een tegenstander van ongeveer hetzelfde kaliber: Ares. Normaliter is Ares geen hoogvlieger in de competitie, maar toch is dat team altijd in staat om te verrassen en het de tegenstander lastig te maken.
Daring begon gecontroleerd aan de wedstrijd, maar had niet per definitie een overwicht. Beide teams wisten bepaald niet te imponeren met hoogstaand hockeyspel, maar konden bij vlagen speldenprikjes uitdelen. Zo wist één van de Veendammer aanvallers bijvoorbeeld een strafcorner te versieren, die meteen werd verzilverd door Paul Suk: 1-0. Niet lang hierna scoorde Ares echter ook uit een strafcorner, waardoor de stand weer gelijk was. Het leek alsof Daring minutenlang met stomheid was geslagen, want het niveau van het veldspel ging zienderogen achteruit. Één van de manieren waarop het tanende niveau werd geuit, was door middel van slecht verdedigen: er werd niet accuraat ingegrepen toen één van de Apeldoornse spelers opstoomde en de bal voor kon geven, waarna de bal via de kluts bij een spits terecht kwam en de 1-2 werd gemaakt. Vanaf dat moment bleek Daring wel gewaarschuwd, want de Veendammers kozen voor de aanval en zetten Ares onder druk. Dit leidde echter vooralsnog niet tot doelpunten, want er werden niet altijd de juiste keuzes gemaakt en bovendien werden er een aantal strafcorners gemist. Zodoende was de ruststand 1-2.

Vanaf de eerste minuut van de tweede helft zorgden beide teams voor spektakel. Daring viel aan, maar wist niet te scoren. Ares was zeer gevaarlijk via de counter, en scoorde uit een onterecht gegeven strafcorner. Deze 1-3 was enigszins tegen de verhoudingen in, waarop de Veenkolonialen besloten nog harder te werken om de wedstrijd tot een voor hen goed einde te laten komen. Het langverwachte doelpunt viel dan ook halverwege de tweede helft, toen Paul Suk onberispelijk raak pushte uit één van de vele strafcorners die de Veendammers wisten te versieren. Vanaf dat moment ging het thuispubliek zich nog meer roeren, waardoor Daring steeds beter in zijn vel kwam maar vooral Ares steeds matiger ging spelen. De wedstrijd kantelde definitief toen Edwin Boer zijn voorzet van richting zag veranderen door één van de verdedigers van Ares en de bal de maagstreek van Paul Suk toucheerde. Laatstgenoemde wilde zich al beklagen bij de scheidsrechter, toen de bal pardoes in het doel belandde: 3-3. Weliswaar een geluksdoelpunt, maar daardoor niet minder terecht. Daring ging hierna verder waar het was gebleven, en gooide alles op de aanval. Robert Boer wist in de laatste minuten een strafcorner te versieren, waarna Paul Suk voor zijn vierde treffer aantekende en daarmee zijn seizoenstotaal op 10 doelpunten bracht. Na deze 4-3 dacht Daring in veilige haven te zijn beland, maar in de slotseconden gaf Ares nog één keer een lange hoge bal. Door een fout in de Daringverdediging creëerde Ares hiermee een strafcorner, die direct de gelijkmaker betekende: 4-4.

Een gelijkspel was gezien het spelbeeld niet onterecht, maar Daring kwam toch met een kater het veld af. Had het team immers niet wederom in de laatste minuut voor de voorsprong gezorgd? Het was zuur voor de Veendammers dat Ares vlak hierna nog voor 4-4 zorgde, maar het team van Bart Banus kijkt alweer vooruit. Volgende week wacht namelijk een tegenstander die gedegradeerd is uit de eerste klasse: QZ. Dit belooft een lastige uitwedstrijd te worden, dus zal er deze week hard getraind worden om die wedstrijd tot een voor Daring goed einde te brengen.