Veendam 1894 (zat) legt VVS over de knie

Door op maandag, 24 september, 2012 - 13:55

Door vv 1894

VOETBAL - Veendam 1894 heeft zich afgelopen zaterdag gerevancheerd voor de smadelijke 5-1 nederlaag tegen Pesse een week eerder. Aan de eigen Langeleegte werd VVS met 2-0 aan de kant geschoven. In een meer spannend dan goed duel had Veendam 1894 voor rust het beste van het spel. Dit overwicht werd door Raymond Dijk na 20 minuten spelen in doelpunten uitgedrukt. De middenvelder werd knap vrijgespeeld aan de linkerkant en plaatste de bal met veel gevoel in de lange hoek. Vervolgens kreeg de thuisploeg nog enkele kansen om de score verder uit te bouwen, maar dit leverde geen treffer op. In de tweede helft beet VVS iets meer en feller van zich af en werd Veendam 1894 blij vlagen ver teruggedrongen. Er kwamen ook enkele mogelijkheden op de gelijkmaker maar de ploeg uit Oostwold was niet nauwkeurig genoeg in de afronding. Uiteindelijke schoot topscorer Harrie Hulsing zijn ploeg in de slotfase in veilige haven door na een knappe actie doeltreffend af te ronden. Door deze overwinning heeft de ploeg van trainer/coach Chris de Jong 7 punten uit 4 gespeelde duels en bezet het de 6e plek. Alles staat echter nog heel dichtbij elkaar in de 4e klasse C, waarbij de koploper slecht 3 punten meer heeft dan Veendam 1894. Volgende week moeten de geelzwarten op bezoek bij VVAK.