Overslaan en naar de inhoud gaan

5 Veendammer judoka's geplaatst voor NKT

Door op maandag, 24 september, 2012 - 09:06

Door Judoschool Veendam

JUDO - De judoka's van Judoschool Veendam hebben afgelopen zaterdag tijdens de districskampioenschappen bijzonder goed gepresteerd. De Veendammers behaalden maar liefst 5 medailes. In de klasse tot 73 kilogram stond Roan Plagge in de finale. De 22-jarige judoka wist helaas zijn opgebouwde voorsprong niet vast te houden. Uiteindelijk werd hij derde doordat hij de strijd om de tweede plaats verloor van clubgenoot Thijmen Engels. Thijmen had al een sterk toernooi achter de rug door fraaie punten te scoren en wist dus uiteindelijk als tweede te eindigen.

In de klasse tot 81 kilogram behaalde de nog maar 18-jarige Jefrey Klein een keurige vierde plaats. Titelkandidaat in de klasse -90 kilogram had pech, hij was ziek en daarmee was de kans op een goede klassering verkeken.

Bij de dames werden nog 2 medailles gehaald. Km Smit werd derde in de klasse -57 kilogram. De nog maar 16-jarige Anniek Potze behaalde brons in de klasse -70 kilogram.

De 5 medaillewinnaarshebben zich met hun resultaat geplaatst voor het Nederlands Kwalificatietoernooi in Eindhoven. Deze vinden plaats op 6 oktober aanstaande.