Overslaan en naar de inhoud gaan

ChristenUnie en CDA stellen mening over fietspad bij

Door op zondag, 23 september, 2012 - 19:28

Tekst: CU en CDA

FIETSPAD - Naar aanleiding van het politierapport dat na de besluitvorming in juni is verstrekt komen het CDA en de ChristenUnie tot de conclusie dat ze hun mening moeten bijstellen. Uit de informatie blijkt dat er de afgelopen 2 jaar nauwelijks relevante incidenten over het fietspad zijn gemeld. De omwonenden geven aan dat er echter wel klachten zijn, met name van discogangers in het weekend. Deze zijn echter niet anders dan in andere delen van Veendam.

De wetgeving geeft aan dat: "Een weg kan alleen worden onttrokken aan de openbaarheid als de noodzaak daarvan overtuigend vaststaat en het belang van de onttrekking zwaarder weegt dan het belang van anderen bij de openbaarheid"

Dat hebben we niet zelf bedacht, maar ligt vast in wet- en regelgeving en alle jurisprudentie daar omheen. Het opgevraagde politierapport geeft deze noodzaak helemaal niet aan. Daarnaast zijn er veel bezwaren van zowel de WP als vanuit de gemeente Menterwolde binnengekomen.
Als de gemeenteraad dus besluit om het fietspad toch af te sluiten begeven we ons juridisch op glad ijs! Er kunnen bezwaren worden ingediend bij de Raad van State met een redelijke kans van slagen.

De overheid moet de bewoners van dienst zijn en bezig blijven met één van de oudste taken die ze heeft, namelijk: HANDHAVEN!