Overslaan en naar de inhoud gaan

Veendammer Wind 22 september 2012

Door op zaterdag, 22 september, 2012 - 12:15

 
Jan van der Laan bij Radio Parkstad

Columnist Jan van der Laan laat wekelijks op Parkstadveendam.nl, zijn licht schijnen over het wel en wee van Parkstad Veendam. Tevens kunt u zijn column iedere zaterdag beluisteren bij Radio Parkstad om 12:02 uur.


Ik heb in de vele jaren, dat ik meedraai in de nabijheid van de gemeentepolitiek in de gemeente Veendam nog niet echt meegemaakt, dat er een ruzieachtige sfeer aanwezig was. Natuurlijk was er wel eens sprake van pittige debatten met stevige meningsverschillen, maar daar bleef het dan ook bij.

De bijzonder scherpe wijze, waarop er gereageerd is in de laatstgehouden commissievergadering komt gelukkig amper voor en heeft naar mening ook absoluut geen herhaling nodig.

Natuurlijk wordt er soms heel verschillend gedacht en lopen de interpretaties van gegevens wel eens erg duidelijk uiteen. Daar zou het wat mij betreft echter mee moeten blijven.

Het onderwerp fietspad Buitenwoel komt maandag aanstaande ook weer aan de orde, maar het is te wensen en ook wel te verwachten, dat de vergadering in een duidelijk zakelijke sfeer een beslissing neemt. Dat zal naar ik hoop ook het geval zijn waar het gaat om de herstructurering van een deel van het centrum.

Natuurlijk is het altijd mogelijk, dat er een ander beeld uit een vergadering komt dan volgens de agenda verwacht zou worden. Er is altijd de mogelijkheid dat er een aantal nieuwe feiten op tafel komen of dat er door wat genoemd wordt voortschrijdend inzicht feiten anders belicht worden.

Ik zou overigens de aandacht tot ook willen richten op een paar geheel andere zaken, die onze woonplaats momenteel zo ongeveer op zijn kop zetten of dit wel eens zouden kunnen gaan. Als het gaar over het op zijn kop zetten, dan heb ik het over de aanleg van de glasvezelkabel, waarvan de aanleg op grootse wijze wordt uitgevoerd en dan ook nog zodanig, dat niet anders gedaan kan worden dan de uitvoerenden alle lof toe te zwaaien.

Bij de andere zaken heb ik het onder andere over de problematiek die zich landelijk aankondigt en die verband houdt met de wijze van betalen van de kinderopvang. Het laat zich aanzien dat er zich al grote problemen voordoen rond de overheidsbijdrage aan de ouders en de betaling aan de instellingen, die de opvang verzorgen. Het valt te hopen, dat de overheid hier snel een passende oplossing vindt.

De andere kwestie heeft te maken met de financiering van het basisonderwijs, waarbij steeds meer scholen met schulden komen te zitten. Als dit inderdaad grote vormen aanneemt, dan zou dat fataal zijn voor het feit, dat waar jongeren die onderwijs hard nodig hebben de maatschappij hen in de steek zou laten.

Ook een goed stelsel van onderwijs behoort bij het bereiken het goede wonen en leven in Parkstad Veendam!!