Overslaan en naar de inhoud gaan

Derde Lionsgala voor het goede doel in Veendam

Door op zaterdag, 22 september, 2012 - 06:33

LIONS - De Lions Club Veendam houdt op zaterdag 29 september voor de derde keer een gala-avond ten bate van het goede doel. Nadat het evenement voorgaande tweemaal in cultureel centrum vanBeresteyn werd gehouden, is ditmaal de monumentale Margaretha Hardenbergkerk in Wildervank het ontmoetingspunt.
Tijdens het inmiddels uitverkochte Lionsgala worden circa 160 gasten verwacht. Zij genieten van een vijfsterrendiner, dat wordt omlijst met een gevarieerd muzikaal programma. De ceremoniemeester van de avond, Arno van der Heijden, zal samen met burgemeester Eric van Oosterhout van de gemeente Aa en Hunze een veiling van kunst en curiosa leiden.

Opbrengst
De opbrengst van deze Gala-avond komt ten goede aan stichting Wildervanck-Wildervank, die onder meer de Margaretha Hardenbergkerk als multifunctioneel gebouw in stand houdt. Er wordt door het bestuur en een aantal vrijwilligers geheel belangeloos veel inzet gepleegd. Voor de basiskosten van het beheer, exploitatie en eenvoudig onderhoud is er echter meer nodig. Het gebouw wordt momenteel beschikbaar gesteld voor huwelijken, uitvaarten, tentoonstellingen, kleine concerten, lezingen, presentaties en dergelijke.

Serviceclub
De Lions Club Veendam is een serviceclub, die zich beijvert om goede doelen - in de meest brede zin van het woord - een financiële en/of materiële steun in de rug te bieden. Daarbij richten de Lions zich op de Veendammer gemeenschap in het algemeen en het vrijwilligerswerk in het bijzonder.

Goede doelen 
Zo maakte de Lions Club zich de afgelopen jaren onder meer sterk voor het Veenkoloniaal Museum (totstandkoming Winkler Prins kabinet), de kinderboerderij in Borgerswold, zorgcentrum Meander, lokale omroep Radio Parkstad en stichting Vrijwillige Terminale Palliatieve Zorg Veendam e.o. en het Leger des Heils Welzijn & Kinderzorg in Veendam.