Overslaan en naar de inhoud gaan

Rossini uitgevoerd door het Regionaal Vocaal Ensemble

Door op woensdag, 19 september, 2012 - 06:55

KLASSIEK - Op vrijdag 12 oktober a.s. zal het Regionaal Vocaal Ensemble uit Veendam de ‘Petite Messe Solennelle' van Rossini uitvoeren in de Grote Kerk van Wildervank. Het Regionaal Vocaal Ensemble (RVE) bestaat ruim 20 jaar en staat sinds september vorig jaar onder leiding van Anne E. de Bruijn. Het koor heeft in deze 2 decennia vele succesvolle concerten op zijn naam staan met tal van grotere en kleinere werken. Aan deze lijst zal nu de ‘Petite Messe Solennelle' van Gioacchino Rossini worden toegevoegd. Dit prachtige muziekwerk werd door hem geschreven voor koor, solisten, piano en harmonium. Deze combinatie maakt het werk tot een uniek muziekstuk. Het RVE zal het daarom ook op deze manier gaan uitvoeren.

Aan het concert zal medewerking worden verleend door Judith Bouma (sopraan), Nana Tchikhinashvili (mezzo/alt), Gerben Bos (tenor), Elbert de Jong (bas), Vesela Stankova (piano) en Auke de Boer (harmonium).

Het concert zal worden gehouden in de Grote Kerk van Wildervank (Raadhuisstraat 8) en begint om 20:00 uur en zal ongeveer 1,5 uur duren (zonder pauze). Na het concert is er gelegenheid om iets te drinken.

De entree bedraagt 15,00 euro per persoon. Kaarten kunnen telefonisch in de voorverkoop gekocht worden (0598-623875 óf 0598-631349) óf per email: kaartverkoop@regionaalvocaalensemble.nl. Op de avond van het concert zullen de kaarten ook nog verkrijgbaar zijn aan de zaal. Meer informatie is te vinden op www.regionaalvocaalensemble.nl.