Overslaan en naar de inhoud gaan

Kampioen! The Blokes winnen van The Bedrocks in Noordelijke Derby

Door op maandag, 17 september, 2012 - 17:42

Tekst Henk Kruse

HONKBAL - Hetgeen wat door menig Blokeslid werd voorspeld is uitgekomen, The Blokes Heren 1 zijn kampioen geworden in de honkbalcompetitie 3e klasse A. Eenvoudig ging het zeker niet. Er werd op een spannende wedstrijd gehoopt en dat is het ook geworden.

Het wedstrijdverslag begint in de 2de inning. De score werd door de Bedrocks geopend, een honkslag, een opofferingsstootslag en een twee honkslag zette de stand op 0-1. De volgende twee slagmensen werden vakkundig door de pitcher Dick Reyneveld op 3 slag gezet, voor het einde van de eerste helft van de inning. The Blokes trok de score gelijk in de 3de inning. Na een sterke defensieve 4de inning van The Blokes, werd er door The Blokes gescoord in de tweede helft van de 4de inning. Een honkslag en een opofferingsstootslag zetten een loper in scoringspositie. De slagman Christiaan Hoiting was vastberaden het punt binnen te slaan. Met twee wijd en één slag sloeg Christiaan een hard gegooide fastball richting het middenveld, op dat moment nog niet wetende dat de bal achter het hek zou belanden. Christiaan was onderweg naar het tweede honk toen de scheidsrechter het teken gaf voor een HOMERUN. Een hard gejuich was het gevolg, van zowel het publiek als de teamgenoten. De stand was nu 3-1 voor The Blokes. In de 5de en 6de inning werd er niet gescoord. Defensief bleef The Blokes sterk, een goede vangbal van de linksvelder Marc Spanjer in de 5de inning en een mooie vangbal van de tweede honkman Ronald de Vries, in de 6de inning. In de eerste helft van de 7de inning was er wederom reden tot juichen. Met twee lopers van de Bedrocks in scoringspositie en één uit, zat The Blokes in de problemen. Een honkslag zou de stand gelijk trekken, dit leek ook te gebeuren toen de slagman van de Bedrocks een harde bal richting het rechtsveld sloeg. Dit gebeurde echter niet, boven verwachting ving de rechtsvelder Wessel Schreurs met een mooie duik de bal. Met een routine-actie van de derdehonkman van The Blokes kwam er een einde aan de eerste helft 7de inning. De lopers waren dus niet in staat binnen te komen, de stand bleef in tact. In de slagbeurt van The Blokes die volgde werden er twee punten gescoord, Ger Sterenborg, Edwin de Vries, Arthur Lugtmeijer en Dick Reyneveld fabriceerde samen twee punten. Tom Koster, Christiaan Hoiting en Wessel Lugtmeijer waren vervolgens jammer genoeg niet in staat meer lopers binnen te slaan. De Bedrocks lieten in de 8e inning nog eenmaal van zich horen toen ze twee punten scoorde. Met de stand 5-3 begon de laatste inning. Desondanks een mooie twee honkslag van Job Strick, waren de Bedrocks niet meer in staat te scoren.

De overwinning was een feit, de champagnefles kon open. Met 14 gewonnen wedstrijden en nog twee wedstrijden te gaan is The Blokes kampioen. Het kampioenschap werd gevierd met een gezellige barbecue, die pas eindigde toen het echt donker was.

Komende zondag, 23 september 14:00 uur spelen de heren wederom thuis tegen de Blue Devils uit Meppel. In het weekeinde van 5, 6 en 7 oktober is er op de velden van The Blokes een groot honk- en softbaltoernooi met 20 teams uit heel Nederland. Voor beide activiteiten is de toegang zoals gebruikelijk vrij. Zie voor meer informatie onze website: www.theblokes.nl