Veendam 1894 (zon) boekt ruime zege

Door op maandag, 17 september, 2012 - 14:35

VOETBAL - De rentree van Veendam 1894 (zon) in de 3e klasse mag tot dusver gerust succesvol worden genoemd. Nadat de eerste wedstrijd tegen Zwartemeerse Boys eindigde in een 2-2 gelijkspel, boekte de ploeg van Hans Kamphuis afgelopen zondag een eclatante 5-1 overwinning op Protos. Direct vanaf het begin had de thuisploeg de overhand tegen het eveneens via de nacompetitie gepromoveerde Protos. Dit resulteerde na tien minuten spelen in de openingstreffer van Geert Knigge uit een hoekschop. Veendam 1894 bleef de betere ploeg en kreeg via de strafschopstip de mogelijk om de marge te verdubbelen. Deze kans was echter niet besteed aan Lars Brouwer, die zijn inzet gekeerd zag door de doelman. Even later maakte Brouwer zijn misser ruimschoots goed door met een droge schuiver alsnog voor de 2-0 te zorgen. Vanaf dat moment kreeg Veendam 1894 het lastiger en regende het kansen voor de gasten. Vanwege hopeloos afronden en goed keeperswerk van Serkan Akbas vloeide er geen bloed uit. Op slag rust leek het duel beslist toen youngsterDionisBerisha op knappe wijze de 3-0 binnenschoot. Na de pauze zagen de toeschouwers een wedstrijd die werd gekenmerkt door vele slordigheden. Dat weerhield Lars Brouwer en invaller Jorrick van Loenen er niet van om op prachtige wijze doel te treffen. In absolute slotfase deed Protos nog iets terug, maar niemand van Veendam 1894 die zich daar nog druk om kon maken. De vreugde van de 5-1 overwinning overheerste, al gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat de uitslag enigszins geflatteerd is. De gasten uit Steenwijksmoer blonken namelijk uit in het missen van kansen. Volgende staat de derby op het programma in en tegen het nog puntloze Wildervank!