Forse nederlaag Veendam 1894 (zat)

Door op maandag, 17 september, 2012 - 13:33

VOETBAL - Veendam 1894 heeft afgelopen zaterdag een pijnlijke 5-1 nederlaag geleden in en tegen het tot afgelopen weekend nog puntloze Pesse. Voor het keurkorps van Chris de Jong betekent dit de eerste nederlaag van het nog prille seizoen. Aan niets was te zien dat Veendam 1894 nog ongeslagen was en dat Pesse al twee nederlagen had geleden. De thuisploeg startte fel, zette overal druk en liet daarnaast ook zien over voldoende voetballende capaciteiten te beschikken. Het werd direct duidelijk dat Pesse koste wat het kost de eerste punten wilde binnenhalen tegen Veendam 1894. Desalniettemin begon ook Veendam 1894 prima aan het duel en dat resulteerde na een kwartier spelen in een 0-1 voorsprong. Hedde Adam benutte een strafschop nadat Harrie Hulsing onreglementair werd gevloerd. Na deze treffer kregen de Veendammers nog enkele mogelijkheden om de score verder uit te bouwen, maar deze waren niet besteed aan onder andere Harrie Hulsing, Emrah Akgul en Serkan Candan. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg Pesse steeds meer de overhand en uiteindelijk wisten zij de achterstand nog voor rust om te buigen in een 2-1 voorsprong. Na de thee probeerden de geelzwarten het nog wel, maar het werd steeds meer duidelijk dat er tegen Pesse deze middag weinig te halen viel. Doordat bij de gastheren op een gegeven moment alles lukte, liet het scorebord na negentig minuten spelen de uitslag 5-1 zien . Een overwinning van Pesse waar niets op af te dingen viel.Komende zaterdag probeert Veendam 1894 zich te revancheren in de thuiswedstrijd tegen VVS.