Overslaan en naar de inhoud gaan

WOP Sorghvliet officieel in gebruik genomen

Door op zondag, 16 september, 2012 - 17:05

Tekst Beheerteam Zeestratenwijk 
Foto's Henk Drenth

SORGHVLIET - Buurtbewoners konden er al gebruik van maken maar zaterdagmiddag heeft wethouder Steenhuis de WOP officieel geopend en was eer aansluitend een gezellig feest voor de hele wijk, voor jong en oud.

Begin dit jaar heeft het Wijkteam de opdracht aan het Beheerteam gegeven om te gaan starten met de WOP in de Zeestratenwijk. In het wijkteam Sorghvliet waarin meerdere organisaties in vertegenwoordigd zijn. Zoals wijkbewoners, vertegenwoordigd in het Beheerteam, de scholen, Meander en het woonzorgcentrum AG Wildervanck, de politie, gemeente en de buurthuizen.

Eerder waren er de afgelopen jaren al diverse acties in de wijk gehouden voor meer speeltoestellen, zoals de actie van buurtkinderen in het hofje van de Golf van Riga.
Maar ook de actie van Niels Bisschop die graag een trapveld wilde bij het grasveld aan de Kleine Belt. Ook hij had heel veel handtekeningen verzameld en zelfs tekeningen gemaakt zoals het eruit moest gaan zien. Deze geluiden die werden ondersteund door het Beheerteam, hebben er wel voor gezorgd dat er bij de gemeente meer draagkracht kwam voor de Wijkontmoetingsplek. Bedoeld voor wijkbewoners van 0 tot 100 jaar.

Er is overleg geweest met de scholen, de Viermaster, de Margaretha Hardenbergschool en de Mgr. Bekkerschool, samen met het beheerteam en de gemeente. Een speciale werkgroep werd gevormd om te overleggen hoe deze WOP tot stand moet komen. Als eerste werd gesproken over een trapveld. Later werd dit aangevuld met speelmogelijkheden met verschillende mogelijkheden.

Voor de financiering van € 50.000,-- moesten fondsen aangeschreven worden. Deze taak had het beheerteam op zich genomen. Dit verliep vrijwel vlekkeloos.

Het grote bedrag is bij elkaar gekomen dankzij:
• Gemeente Veendam
• Acantus Woongroep
• Levende Dorpen
• Jantje Beton
• SNS fonds Wildervank
• Emmaplein Foundation

En natuurlijk dankzij de wijkkinderen die meegedaan hebben aan de sponsorloop. Op de spandoeken staan hun namen vermeld!

Met de wijkbewoners is gesproken wat willen zij graag in de WOP. Wat moet er komen. Daarna zijn meerdere bedrijven aangeschreven en hier zijn verschillende leuke ideeën uitgekomen. Uiteindelijk lag de laatste beslissing bij de buurtbewoners. Zij waren bij een presentatie aanwezig en konden middels stemmen hun voorkeur uitbrengen. En daar is deze WOP van De Boer Spelen met deze speeltoestellen en bewegingstoestellen uitgekomen. Niet alleen voor de jonge jeugd maar ook voor hen die graag iets in groepsverband willen doen, balletje trappen, basketballen of volleyballen. Maar er staan ook bewegingsapparaten. Deze kunnen ook gebruikt worden door buurtbewoners zoals van Meander.


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum