Overslaan en naar de inhoud gaan

Veendammer Wind 15 september 2012

Door op zaterdag, 15 september, 2012 - 14:25

 
Jan van der Laan bij Radio Parkstad

Columnist Jan van der Laan laat wekelijks op Parkstadveendam.nl, zijn licht schijnen over het wel en wee van Parkstad Veendam. Tevens kunt u zijn column iedere zaterdag beluisteren bij Radio Parkstad om 12:02 uur.


Ik heb de vorige week in mijn column al een beetje aandacht besteed aan het feit, dat een gemeenteraadslid geen deel meer uit maakt van de fractie waarin hij bij de gemeenteraadsverkiezingen gekozen was en op eigen houtje gaat functioneren. Aan de redenen waarom dit is gebeurd heb ik geen aandacht besteed, want het ligt niet in de aard van mijn column om tijd en ruimte te besteden aan gebeurtenissen binnen een partij of groepering, Vandaar ook dat u niets zult tegenkomen over de verkiezingen voor de tweede kamer, die deze week zijn gehouden. De vorige week heb ik een tweetal zaken genoemd, die in de komende tijd in de gemeenteraad gaan spelen. Het betreft in beide gevallen een herhaalde behandeling die naar mijn mening noodzakelijk zijn, omdat er problemen in de communicatie zijn geweest.

Er is rond dat onderwerp meer aan de hand. De inwoners van onze gemeente krijgen de beschikking over nieuwe vuilstortcontainers. Over deze zaak heeft communicatie met hen plaats gevonden maar daarbij zijn stevige problemen opgetreden. Problemen over brieven die onduidelijk waren of soms zelfs niet of niet goed zijn bezorgd. Het gevolg daarvan is, dat velen nog steeds niet in staat zijn geweest om die kennis tot zich te nemen die kennelijk noodzakelijk is om te zorgen dat het omruilen van de containers op een goede wijze verloopt. Samenvattend betekent dit, dat er binnen een paar maanden is aangetoond, dat een belangrijk onderdeel binnen de besluitvoming, niet goed heeft gefunctioneerd, waardoor er misverstanden zijn ontstaan en er mogelijk ook extra kosten zijn gemaakt, die normaliter niet nodig zouden zijn geweest.

Dit is een bijzonder slechte zaak, want het kan leiden tot de opvatting, dat het besturen in onze gemeente op een slechte wijze gebeurt, terwijl het alleen maar het onderwerp communicatie is, dat disfunctioneerd.

Ik huldig nog steeds de opvatting, dat er in Parkstad Veendam op een goede wijze gewerkt wordt aan het scheppen en verbeteren van een goed klimaat voor wat betreft het wonen en leven en sta op het standpunt, dat elk element dat die opvatting onjuist beinvloed een duidelijke correctie behoeft.