Overslaan en naar de inhoud gaan

Veendam fiets en wandelt tijdens de mobiliteitsweek

Door op donderdag, 13 september, 2012 - 12:28

MOBILITEIT - Op zondag 16 september 2012 start om 13:30 uur de Groei en Bloei bomenfietstocht bij het gemeentehuis en de wandeltocht Goud Leven bij de citybushalte op het Veenlustplein. Beide activiteiten worden georganiseerd in kader van de mobiliteitsweek.

Groei en Bloei bomenfietstocht
Zondag 16 september 2012 om 13.30 uur start de Groei en Bloei bomentocht bij het gemeentehuis van Veendam. De 23km lange route wordt begeleid door Wineke Wever, oud-voorzitter van de vereniging Groei en Bloei, en wethouder Bert Wierenga. De route gaat door het centrum, Sorghvliet, Borgerswold, Langenbosch, Wildervank en eindigt weer bij het gemeentehuis. Men fiets langs 88 verschillende soorten bomen en 28 kunstwerken.

Wandeltocht Goud Leven
Zondag 16 september 2012 om 13.30 uur start de wandeltocht Goud Leven bij de citybushalte op het Veenlustplein. De wandeltocht is 4,6km lang en gaat langs verschillende soorten bomen en kunstwerken. De finish is bij de citybushalte bij het AG Wildervanckhuis. Met de citybus kunnen de deelnemers terug naar het Veenlustplein, maar lopen mag natuurlijk ook.

Mobiliteitsweek
Deze activiteiten zijn georganiseerd in het kader van de mobiliteitsweek. Met deze week wil de gemeente Veendam een bijdrage leveren aan het milieubesef bij de inwoners. Maar ook aandacht vragen voor beweging en veiligheid in het verkeer.