Overslaan en naar de inhoud gaan

The Blokes in noordelijke derby om het kampioenschap honkbal 3de klasse

Door op woensdag, 12 september, 2012 - 18:22

Tekst Wessel Schreurs Honkbal heren 1

HONKBAL - Met de wedstrijd op zondag 16 september van de eerste honkbalteams van The Blokes uit Veendam tegen de Bedrocks uit Emmen, nadert de Honkbalcompetitie 3e Klasse A zijn einde. Met nog drie wedstrijden te spelen, kan The Blokes komend weekend kampioen worden.
Het honkbalseizoen begon, zoals ieder jaar, onder het dak van de Menterne te Muntendam, drie maanden voor de start van de competitie. Het werd al snel duidelijk dat, ongeacht het niveau van de tegenstanders, het een lastig jaar zou worden. Met acht spelers en één coach was de bezetting, op zijn zachts gezegd, niet erg ruim.

De competitie begon op acht april met een 2-13 overwinning in Winschoten. De twee volgende wedstrijden werden ook relatief eenvoudig gewonnen. De grootste rivaal van The Blokes zouden waarschijnlijk de heren van de Bedrocks worden. De eerste ontmoeting was de spannendste wedstrijd tot nu toe, er werd uiteindelijk met 2-8 gewonnen. In de weken die volgden bleken de andere teams in de competitie geen partij voor The Blokes. Het idee van enkele spelers om de statistieken van de wedstrijden actief bij te houden werd uitgevoerd. De drang naar meer binnen geslagen punten, een hoger slaggemiddelde en meer gescoorde punten droeg waarschijnlijk ook bij aan de enorme overwinningen die er door het team werden geboekt. De tweede ontmoeting tussen The Blokes en de Bedrocks was op tien juni. De Bedrocks bleken geen partij voor het slaggeweld van The Blokes. De Bedrocks werden met 27-3 verslagen.
Dankzij de terugkomst van twee spelers in het voorjaar was het team niet langer met negen, maar met elf. Alle acht wedstrijden na de wedstrijd tegen de Bedrocks werden ook gewonnen, met als grootste overwinning 1-31 tegen de Blue Devils uit Meppel.

The Blokes is dit seizoen nog ongeslagen. Als het Veendammer team komend weekend weer te sterk voor de Bedrocks dan zijn zij kampioen. We verwachten een spannende wedstrijd, aangezien de Bedrocks, als ze deze wedstrijd in winst weten om te zetten kans behouden op de titel. Natuurlijk hopen we dat we aan het einde van de wedstrijd de champagnefles open mag voor The Blokes.

De wedstrijd is op zondag 16 september en start om 14:00 uur. U kunt uw auto parkeren aan de Ontspanningslaan 1 (bij de tennisvelden) en van daaruit naar ons veld lopen. Bij de kantine kunt u uw fiets parkeren. Voor een routebeschrijving kunt u kijken op www.theblokes.nl/velden-en-kantine.