Heren 1 begint het seizoen overtuigend Daring H1 5-0 Barneveld H1

Door op dinsdag, 11 september, 2012 - 18:10

Tekst HC Daring

HOCKEY - De voorbereiding zat er op, de laatste zware training was afgewerkt en het eerste team van Daring stond klaar voor de eerste wedstrijd. Een wedstrijd tegen een oude bekende, Barneveld. De Veendammers hebben de afgelopen zomerperiode gebruikt om zelf een aantal oude bekenden terug te halen: Robert Boer, Hemmo-Jan Clevering en Daniël Schuth. Boer en Schuth maakten direct hun opwachting in de basis, Clevering moest eerst op de bank plaatsnemen. Verder speelde daring met de bekende namen.

Vanaf de eerste minuut was Daring de bovenliggende, dominante partij. Veelvuldig balbezit werd afgewisseld met een paar aanvallende speldenprikjes. Met name Edwin Boer was gevaarlijk vanaf de flank, maar de mogelijkheden werden niet benut. Daring wist zelfs een aantal strafcorners te forceren, maar ook van die buitenkansen werd nog geen gebruik gemaakt. Totdat Paul Suk zich weer mocht melden in de voorste linie. Suk sleepte de vierde strafcorner van de wedstrijd hard tegen de touwen: 1-0. Vanaf dat moment ging Daring steeds beter hockeyen, maar kon het de vele mogelijkheden tot scoren niet verzilveren. Omdat Barneveld echter geen enkele keer bij het doel van keeper Erik-Jan Omvlee wist te komen kwam er een 1-0 ruststand op het scorebord.

Daring verdiende een grotere overwinning, en ging in de tweede helft hier naar op zoek. De 2-0 liet dan ook niet lang op zich wachten: Paul Suk wist de cirkel binnen te dringen en gaf een voorzet op Robert Boer. Laatstgenoemde miste deze buitenkans, maar toen de bal na een klutssituatie alsnog werd voorgegeven door Tom Joling bedacht Boer zich niet en tipte de bal langs de verbouwereerde keeper. Een mooi doelpunt om zijn rentree luister bij te zetten. Mocht Barneveld nog enige hoop hebben gehad op een voor hen positieve uitslag, dan was die hoop nu de grond in geboord. De uitspelende ploeg liet zich nog verder terugzakken op eigen helft, waardoor het hockeyend steeds lastiger werd voor Daring. Dat betekende echter niet, dat de Veendammers niet meer scoorden. Het was Paul Suk die voor een onvervalste hattrick aantekende: zowel de 3-0, 4-0 als 5-0 kwamen van zijn stick, allen door onhoudbare strafcorners. Het enige verweer dat Barneveld hier tegenover stelde waren lange ballen naar voren, en het rendement dat ze hiermee haalden was welgeteld één lange corner. Daring bleef de gehele wedstrijd oppermachtig, had eigenlijk nog meer moeten scoren, maar de 5-0 eindstand was een prima begin van de competitie voor de Veenkolonialen.