Veendam 1894 (zat) maatje te groot voor Mussel

Door op maandag, 10 september, 2012 - 16:39

VOETBAL - Veendam 1894 heeft afgelopen zaterdag Mussel met 4-1 over de knie gelegd. Een dik verdiende zege die pas in de 2e helft gestalte kreeg, nadat beide ploegen gingen rusten met een 0-1 stand in het voordeel van Mussel.

De enige treffer voor rust kwam uit het niets, nadat Veendam 1894 al een paar grote kansen om zeep had geholpen.

Na de pauze veranderde het spelbeeld niet en de geelzwarten bleven de bovenliggende partij. Wederom blonk de equipe van trainer/coach Chris de Jong uit in het missen van kansen, waarbij vermeld dient te worden dat de Mussel-doelman zich onderscheidde met enkele fraaie reddingen. Het onvermijdelijk bleef echter niet uit en na een uur spelen werd de ban gebroken door Jermaine Dreise. De dynamische middenvelder schoot knap raak vanaf zo'n 20 meter. Hiermee was het verzet van Mussel gebroken en liep Veendam 1894 freewheelend uit naar een 4-1 overwinning. De treffers kwamen op naam van Hulsing (2x) en Altundas.

Als gevolg van deze ruime zege bezet Veendam 1894 momenteel de 3e plek in de 4e klasse C, al zegt dit na 2 gespeelde wedstrijden natuurlijk helemaal niet. Volgende week gaat de ploeg uit de Parkstad op bezoek bij het nog puntloze Pesse.