Overslaan en naar de inhoud gaan

Jaaroverzicht 2012 - juli

Door op dinsdag, 25 december, 2012 - 06:00

Maandag 2 juli
De selectie van SC Veendam traint voor de eerste keer dit seizoen. Bertus Kor luidt met zijn accordeon de training muzikaal in. Behalve de contractspelers zijn amateur- en testspelers aanwezig.

In het Veencompas reikt wethouder Klaas Steenhuis het eerste exemplaar uit van het zwangerschapsboekje ‘Ik ben zwanger en nu?'. Het boekje is een initiatief van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). In de gemeente Veendam worden geen zwangerschapscursussen meer gegeven, maar er is wel behoefte aan voorlichting over zwangerschap. Met dit boekje wil het CJG aan deze behoefte voldoen.

Dinsdag 3 juli
Een 88-jarige vrouw uit Veendam rijdt met haar auto de vijver in aan de Wilgenlaan in Wildervank. Zij houdt aan het voorval alleen een nat pak over en hoeft niet naar het ziekenhuis.

Vrijdag 6 juli
Leerlingen van OBS De Viermaster maken de omgeving van de zwemplas in Borgerswold schoon. Ze ruimen alle achtergelaten afval van recreanten op.

Dinsdag 10 juli
Een tiental woningen aan de Tjariet wordt ontruimd, omdat bij grondwerkzaamheden een gasleiding werd geraakt. Enexis voert reparatiewerkzaamheden uit en rond het middaguur keren de geschrokken bewoners terug naar hun woningen.

In Borgerswold, achter de manege, houdt men het 15e Winkler Prins Concours Hippique. Eerst is er dressuur, dan springen en tot slot spijkerbroekhangen.

Vrijdag 13 juli
Vandaag komt Veendam in het landelijk nieuws. De politie treft de lichamen aan van een vrouw (41) en haar zoontje (5) in hun woning aan het Beneden Westerdiep. De politie onderzoekt de zaak en maakt later bekend dat de moeder haar zoontje om het leven heeft gebracht en daarna zichzelf van het leven heeft beroofd. Inwoners van Veendam reageren geschokt.

Dinsdag 17 juli
De maandelijkse activiteit voor 50-plussers vindt plaats in Borgerswold. Dit keer staat klootschieten op het programma. Het wordt georganiseerd door de afdeling Sport van de gemeente Veendam en Ouderenwerk van Compaen in samenwerking met buurtvereniging Langeleegte.

Woensdag 18 juli
Op het plein van de Viermaster, locatie Lauwers, wordt een eindejaarsfeest gehouden. Er zijn diverse activiteiten (springkussen, survivalbaan) en verschillende kraampjes met hapjes.

's Nachts houdt de politie 4 verdachten aan op verdenking van diefstal met geweld. Het viertal wordt verdacht van betrokkenheid bij het mishandelen, bedreigen en beroven van een 16-jarige jongen uit Borgercompagnie.

Zaterdag 21 juli
In het centrum van Veendam houdt men de buiteneditie van "Night of the guitars". 's Middags treden 4 bands op en 's avonds is er een "best of" van eerdere edities van "Night of the guitars".

Zondag 22 juli
SC Veendam verwelkomt ruim 3000 bezoekers tijdens de Open Dag in het Gjaltema-stadion aan de Langeleegte. Er is een gevarieerd programma en vele bezoekers maken gebruik van de mogelijkheid ab te seilen van de hoofdtribune in samenwerking met de Koninklijke Landmacht.

Maandag 23 juli
Vandaag start Summerfun. Het wordt voor de 11e keer georganiseerd voor kinderen van 6 t/m 14 jaar uit Veendam en Wildervank. 6 Weken lang zijn er allerlei activiteiten; voor elk wat wils.

Zondag 29 juli
Het Rijdend Motorsport Museum is in Veendam. Vele liefhebbers van klassieke race- en sportmotoren komen op het spektakel af, om te zien hoe het er vroeger aan toe ging op circuits in Nederland en om motoren te bewonderen.

Maandag 30 juli
In het centrum van Veendam is de eerste van 3 Vakantiemarkten aan de gang. Het is alweer de 50e editie en er komen elk jaar duizenden bezoekers op af. Dit jaar is er extra veel muziek.