Overslaan en naar de inhoud gaan

Cursus Tai JiQuan / Qigong op hetbeweegplein Veendam

Door op donderdag, 6 september, 2012 - 16:43

CURSUS - In navolging op het succesvolle project "Veendam In Balans" van de gemeente Veendam start op het beweegplein een nieuwe cursus Tai JiQuan / Qigong. Afgelopen voorjaar hebben veel inwoners van Veendam drie maanden lang in de lunchpauze al kennis gemaakt met deze Chinese gezondheidsoefeningen. Vanwege dit succes zal Abel Middel vanaf 11 september 2012 veertien weken lang van 12.15 uur tot 12.45 uur de lessen continueren in de buitenlucht op het Beweegplein aan het Jan Salwaplein.

Taijiquan
Van oorsprong is Tai JiQuan een methode voor zelfverdediging gebaseerd op het principe van
meegeven. De langzaam uitgevoerde bewegingen zijn ook heel geschikt om lichaam en geest in balans te brengen. Bovendien is Tai Ji goed voor je spieren, bloedsomloop, concentratie, energie, weerstand en coƶrdinatie.

Qigong
Qi is levensenergie, gong is oefening. De oefeningen combineren ademhaling, concentratie en beweging. Qigong kent vele vormen en het beoefenen heeft een directe invloed op je gezondheid. Qigong series worden meestal op de plaats uitgevoerd en bestaan uit eenvoudige bewegingen die enkele keren herhaald worden. Qigong is goed voor je houding, je adem, je gezondheid en lichaamsbewustzijn.