Overslaan en naar de inhoud gaan

Topsportontwikkeling volleybal op Winkler Prins

Door op dinsdag, 4 september, 2012 - 21:57

WINKLER PRINS - Op Winkler Prins, openbare school voor voortgezet onderwijs in Veendam, wordt dit nieuwe schooljaar gestart met extra trainingen voor talentvolle volleyballers uit de regio. Op de dinsdagmiddagen krijgen leerlingen van het brugjaar die talent hebben voor de volleybalsport, de mogelijkheid om op hun nieuwe school extra te trainen. Op vrijdag en zondag zijn er trainingen voor schoolgaande, potentiële topvolleyballers uit de regio.

De trainingen worden verzorgd door Nermin Çosoviç, docent lichamelijke opvoeding aan Winkler Prins. Çosoviç is een grote naam in de volleybalwereld, die bij onder meer Flash Veendam en Lycurgus Groningen diverse toppers heeft opgeleid. Noordelijke volleyballers als Christiaan Varenhost, Madelein Meppelink, Alexander Brouwer, Jolien Sinnema en Laura Dijkema draaien inmiddels mee in de nationale en internationale top van het (beach-) volleybal.

Winkler Prins, die voor deze talententrainingen nauw samenwerkt met Flash en de gemeente Veendam, wil zich met deze trainingen meer profileren als sportminnende school. De beoogde nieuwbouw van de Veendammer school voor voortgezet onderwijs richt zich dan ook niet alleen op nieuwe schoolgebouwen, maar ook op extra sportvoorzieningen op het ‘Sport- en Leer Park'. Op termijn zullen ook voor andere sporten mogelijkheden ontstaan, zoals nu voor volleybal en beachvolleybal.