Veendam 1894 en Zwartemeerse Boys delen punten

Door op maandag, 3 september, 2012 - 17:50

VOETBAL - Veendam 1894 is bij de rentree in de 3e klasse niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel tegen Zwartemeerse Boys. Aan de eigen Langeleegte had er meer ingezeten voor de geelzwarten, maar gezien de late gelijkmaker zal Veendam 1894-coach Hans Kamphuis kunnen leven met de puntendeling. In een rommelig duel had de thuisploeg voor rust een veldoverwicht zonder echt gevaarlijk te worden. Desondanks volgde na 20 minuten spelen de verdiende voorsprong. Uit één van de eerste echte mogelijkheden schoot Darryl Sanches knap raak: 1-0. Mede door een warrig optreden van de dienstdoende arbiter raakte Veendam 1894 de controle over de wedstrijd kwijt. Op slag van rust resulteerde dit in gelijkmaker, waarbij vermeld moet worden dat er een overduidelijke overtreding van Zwartemeerse Boys aan vooraf ging. In het tweede bedrijf kwamen de gasten uit Zwartemeer het scherpst uit de startblokken en binnen 10 minuten keek de equipe van Kamphuis tegen een 1-2 achterstand aan. De thuisploeg rechtte vervolgens de rug en liet overduidelijk blijken de terugkeer in de 3e klasse niet te willen beginnen met een nederlaag. In de jacht op de gelijkmaker schoot Ricardo Brongers eerst nog in kansrijke positie over. Maar deze misser maakte hij in de slotfase ruimschoots goed door de verdiende gelijkmaker op fraaie wijze tegen de touwen te knallen. In de absolute ‘dying seconds' van de wedstrijd had de scheidsrechter het laatste woord door Darryl Sanches met een tweede gele kaart van het veld te sturen. Ondanks het feit dat Veendam 1894 geen geweldige wedstrijd speelde, werd aangetoond dat de ploeg qua veldspel en spelopvatting een aanwinst is voor de 3e klasse. Volgende week zijn Langeleegte-bewoners vrij en een week later komt Protos op bezoek.