Veendam 1894 (zat) begint competitie met gelijkspel

Door op maandag, 3 september, 2012 - 17:49

VOETBAL - Veendam 1894 is afgelopen zaterdag de competitie begonnen met een 2-2 gelijkspel bij GRC Groningen. In schril contrast met het prachtige hoofdveld van de stadjers, waar FC Groningen A1 het opnam tegen de leeftijdsgenoten van Ajax, werd het duel in de 4e klasse D even verderop afgewerkt op een verlaten kunstgrasveld. Veendam 1894 had hier overduidelijk moeite mee, maar controleerde desondanks de wedstrijd. Mede door het missen van enkele opgelegde kansen bleef de verdiende openingstreffer uit. Na verloop van tijd verloor de ploeg van trainer/coach Chris de Jong het geduld wat ten koste ging van de organisatie. Dit gaf GRC Groningen de mogelijkheid tot enkele messcherpe counters. Eén van deze tegenaanvallen leverde de thuisploeg uiteindelijk een strafschop op, die koelbloedig werd binnengeschoten. Ietwat tegen de verhouding in gingen beide ploegen rusten met een 1-0 voorsprong voor GRC Groningen. Na de pauze veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Met dien verstande dat Veendam 1894, in tegenstelling tot de eerste helft, de kansen nu wel wist te benutten. Aanvoerde en goalgetter Harrie Hulsing schoot zijn ploeg middels twee puntgave treffers hoogstpersoonlijk naar een 2-1 voorsprong. In plaats van het duel te blijven controleren en de genadeklap toe te dienen, liet Veendam 1894 de stadjers terugkomen in de wedstrijd. Uiteindelijk werd tien minuten voor tijd de eindstand door een prachtig doelpunt (volley in dak van het doel) bepaald op 2-2. Komende zaterdag volgt de eerste thuiswedstrijd van Veendam 1894 deze competitie tegen het gedegradeerde Mussel.