Overslaan en naar de inhoud gaan

Filmseizoen start met succesvolle Intouchables

Door op woensdag, 5 september, 2012 - 09:10

FILMHUIS - Op maandagavond 10 september gaat Filmhuis vanBeresteyn weer van start. De eerste film van dit seizoen is Intouchables, gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. Intouchables beweegt zich vanaf het begin af aan tussen komedie en drama, een keuze die ervoor zorgt dat de film nergens te zwaar wordt.

De film, die in Nederland al meer dan één miljoen bezoekers trok, gaat over de rijke Fransman Phillipe die door een ongeluk verlamd is vanaf zijn nek. In zijn rolstoel slijt hij zijn dagen een belachelijk groot huis in hartje Parijs. De jonge Senegalees Driss komt uit een hele andere wereld. Hij woont in een banlieue (buitenwijk) van Parijs, die niet bekend staat als een goede buurt. Hij komt net uit de gevangenis en moet om een uitkering te ontvangen verplicht solliciteren. Omdat Phillipe afhankelijk is van hulp zoekt hij iemand die hem komt verzorgen en tegen alle verwachtingen in geeft hij Driss de baan.

Driss verlaat zijn grote familie en trek in bij Phillipe, zijn tienerdochter en al het andere personeel. Met horten en stoten leert Driss hoe hij Phillipe moet verzorgen en met veel humor zet hij het huis op stelten. Er ontstaat een diepe vriendschappelijke en emotionele band tussen de twee mannen en ze leren elkaar belangrijke levenslessen.

Reserveren is wenselijk.

Deze film is gratis toegankelijk voor leden van Filmhuis vanBeresteyn.

Aanvang: 20.00 uur, verkoop uitsluitend aan de kassa, via vanberesteyn@veendam.nl of 0598- 634566.