Overslaan en naar de inhoud gaan

Goede promotie voor orgaandonatie tijdenstennistoernooi Sport en Transplantatie

Door op maandag, 3 september, 2012 - 09:00


Tekst TC Veendam

TENNIS - Het was vroeg dag voor de deelnemers aan het tennistoernooi van de stichting Sport en Transplantatie in Veendam. Het tennistoernooi voor getransplanteerde en niet-getransplanteerde sporters had deelnemers uit het hele land. In totaal kende het toernooi ruim 80 deelnemers en een flink aantal supporters. De deelnemende tennissers van Sport en Transplantatie hadden familie, vrienden en bekenden uitgenodigd, er was veel animo vanuit de Tennisclub Veendam en er waren inschrijvingen naar aanleiding van de promotie middels krant, tv en internet.

Het toernooi werd uiteraard ook mede mogelijk gemaakt door een groot aantal sponsoren.
De opening van het toernooi werd verzorgd door de burgemeester van Veendam, Ab Meijerman. Hij vertelde dat hij sinds 2003 de activiteiten van de stichting Sport en Transplantatie volgt. Dit dankzij de sportieve prestaties van zijn buurjongen Frank Woltjes. Frank wist tijdens de World Transplant Games in Canada, Thailand, Australië en Zweden telkens Goud bij het tennis (single) te behalen.

Na de huishoudelijke mededelingen kon het tennisgeweld losbarsten! De banen lagen er perfect bij en de deelnemers hadden er zin in. Alle ingrediënten voor een succesvol toernooi waren aanwezig en het zonnetje scheen de hele dag.

Voor de middag werden de poulewedstrijden gespeeld. Na de gezamenlijke lunch ging het schema verder en werd na de eerste ronde gesplitst in een winnaar- en verliezerschema. Zodoende kwam toch iedere deelnemer aan een flink aantal wedstrijden en kon behoorlijk aan de spierpijn worden gewerkt.
De toeschouwers hebben goede en hele goede wedstrijden gezien, maar overal was de sfeer uitstekend en erg positief.

Om vier uur was het tijd voor de finale wedstrijden. Stefan Jager en Lysanne Vervloet sleepten de 1e prijs in de wacht in de laagste categorie, terwijl de middelste categorie een prooi werd voor Dennis Koning en Melanie Oldenburger. In de hoogste categorie waren het uiteindelijk Frank Woltjes (niergetransplanteerd) en Egbert Oldenburger die met uitstekend tennis het toernooi op hun naam konden schrijven.

Na de prijsuitreiking werden de wedstrijden nog uitgebreid nabesproken tijdens de afsluitende BBQ. Ook het thema ‘orgaandonatie' kwam daarbij uitgebreid aan de orde.
Bent u al orgaandonor?