Overslaan en naar de inhoud gaan

Skaten voor basisschooljeugd

Door op woensdag, 5 september, 2012 - 06:52

SKATEN - Op woensdagmiddag 12 september 2012 wordt er een skatetoertocht georganiseerd voor alle kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar in het kader van de mobiliteitsweek. Ook kunnen de groepen 5/6 van alle basisscholen in Veendam deelnemen aan KNSB-Skateclinics.

Staketoertocht
De toertocht vindt plaats in Borgerswold tussen 13.30 en 15.00 uur. Onderweg komen de kinderen stempelposten tegen en na afloop krijgt iedere deelnemer een herinnering. Het dragen van bescherming en een helm is ook tijdens de toertocht verplicht. Materialen zijn eventueel te leen, zolang de voorraad strekt. Dus bij voorkeur eigen materialen meenemen.

KNSB-skateclinics
Voor de week van 10 t/m 14 september 2012 zijn de groepen 5/6 van alle basisscholen in de gemeente Veendam uitgenodigd om deel te nemen aan KNSB-skateclinics. Deze clinics vinden plaats onder schooltijd op de nieuwe parkeerplaats aan de J.G. Pinksterstraat. De meeste scholen hebben zich aangemeld en doen mee! De lessen worden gegeven door ervaren skate-instructeurs en zowel inline-skates als beschermingsmaterialen kunnen geleend worden. Met de skateclinics kunnen kinderen ervaren hoe leuk inline-skaten is, en dat bescherming en veiligheid tijdens het inline-skaten van groot belang is.