Overslaan en naar de inhoud gaan

Pruiverij met boordevol programma

Door op woensdag, 5 september, 2012 - 13:11

PRUIVERIJ - De jaarlijkse Pruiverij is dit jaar op 7 en 8 september met op zaterdag een uitgebreid cultureel aanbod met meer muziek, meer straattheater, dichters, meer kunstenaars, Kinderplein, films uit de regio, stand-up comedy etc. Initiatiefnemers werken aan uitbreiding naar eigen versie van Veenkoloniaal Oerol.

Het jaarlijkse evenement Pruiverij vindt dit jaar plaats op 7 en 8 september. Vanuit ca. 25 stands bieden Veendammer ondernemers de lekkerste specialiteiten aan om van te proeven tegen een kleine vergoeding. Als voorgaande jaren is de Pruiverij ook nu weer aangevuld met een Oetmaarkt en op vrijdag muziek op het Museumplein.

Op zaterdag is er, naast de Pruiverij en Oetmaarkt en tal van Straatmuzikanten, net als vorig jaar, weer een Kunstmarkt op het Veenlustplein. Dit jaar met een uitbreiding naar ca. 25 kunstenaars. Ook is het Raadhuisplein weer ingericht als Kinderplein met ondermeer de Grote Bellenblazer, Luchtkussen, zal meneer Struisvogel aanwezig zijn en is er een mini-theater.

Na het succes van de Straattheater-acts van vorig jaar, nu meer Straat-acts dat opduikt onder het aanwezige publiek. De straatmuzikanten zijn in grote getale aanwezig en op de parkeerplaats Beneden Westerdiep staat een podium waar verschillende bands zich laten horen.
Nieuw dit jaar is een dichterstuin, gelegen in de doorloop Veenlustplein Kerkstraat. Ca. 20 dichters zullen om beurten stukken voordragen, uit eigen- of bestaand werk, soms in het Gronings.

In een aantal leegstaande winkelpanden herrijzen op 8 september heuse mini-bioscopen. Filmclub Dubbel 8 die tot voor kort actief was, is bereid gevonden beelden te vertonen uit hun rijke archief. Voornamelijk films gemaakt over Veendam van vroeger en nu. Op de andere filmlocatie draaien regionale filmmakers van o.a. de Filmproductiegroep korte films. Ook komen een aantal Stand-up comedians naar Veendam , ervaren cabaretiers die optreden vanuit de achterzaal in Rembrandt .
Dan is het Straattheateraanbod uitgebreid. Bijzondere typetjes, vreemde wezens, het is er allemaal in het centrum van Veendam.

Vrijdag van 13.00 - 18.00 uur
Zaterdag van 11.00 - 17.00 uur

www.pruiverijveendam.nl