Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwsbrief SC Veendam

Door op woensdag, 29 augustus, 2012 - 10:37

Nieuwe commercieel manager
Aries Platje (49) is per direct begonnen als commercieel manager bij SportClub Veendam. Hiermee gaat een voorname wens van de clubleiding in vervulling. Naast de aanstelling per 1 juli van algemeen directeur Wim Jansen is dit opnieuw een stap op weg naar professionalisering van de organisatie.

Platje is geen onbekende in de voetbalwereld en bij SC Veendam, waar hij in het verleden bestuurslid was van de businessclub; indertijd Veendammer Ondernemers Sociëteit (VOS) geheten.

Platje werkte in het verleden onder meer als zelfstandig ondernemer, hij was projectleider bij FC Groningen Media en laatstelijk was hij actief bij het bedrijf Destic, al jarenlang een trouw sponsor van SC Veendam.

Veiling Kolonicio-shirts
Vrijdagavond zijn alle twaalf geveilde (originele) Kolonicio-shirts van de hand gegaan. Dat gebeurde in het supportershome, in het spelershome en in onze businessruimte. Topstuk van de avond werd het tricot van onze aanvoerder Lars Lambooij. Die bracht dankzij onze veilingmeester Piet ‘the one and only' van Dijken 350 euro op. Alle hoogste bieders krijgen hun shirt ingelijst thuisbezorgd; inclusief een foto van de overhandiging.

‘Music meets Sports'
Als een volleerd conservatoriumstudent schreed Angelo Cijntje afgelopen vrijdagavond de nieuwe businessruimte binnen. Op zijn linkerschouder een viool, in zijn rechterhand de strijkstok. Onze cultheld maakte hiermee onderdeel uit van de officiële start van het nieuwe maatschappelijke project van SC Veendam: Music meets Sports.

SC Veendam en het Veenkoloniaal Symfonieorkest gaan vanaf deze winter proberen om zoveel mogelijk basisscholieren te interesseren om een muziekinstrument te bespelen. Daarvoor is een uitgebreid activiteitenprogramma in elkaar gezet, waaraan ook de spelers van SC Veendam meedoen.

Vorige week publiceerden wij op de website www.sc-veendam.nl een uitgebreid bericht over dit project. Twee leden van het Veenkoloniaal Symfonieorekest speelden vrijdag op de middenstip op viool en cello het clublied ‘Aan de Langeleegte'.