Overslaan en naar de inhoud gaan

Geluksdag bij de Wereldwinkel Veendam

Door op maandag, 27 augustus, 2012 - 17:43

GELUK - Sinds 1995 heeft de wereld er een nieuwe feestdag bij: de Geluksdag. Elk jaar wordt de Geluksdag op de eerste zondag in september gevierd. Dit jaar is het dus op zondag 2 september. Het is een internationale traditie geworden. Een dag waarop je anderen geluk kan toewensen.

Omdat iedereen wel een beetje geluk kan gebruiken, haakt de Wereldwinkel in Veendam hierop in, door op vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september allerlei ‘geluksartikelen' te promoten. Er is een groot aantal producten ingekocht, in landen zoals Sri Lanka, Indonesië, India en Mexico, die het geluk symboliseren. Zoals het klavertje vier, de kikker (opkikkertje), gelukspoppetjes, lieveheersbeestjes, postduifjes, de lachende boeddha, olifantjes enz.
Grote en kleine artikelen, die geluk brengen als je het aan je geliefde, vriend, kennis of collega geeft.

Deze twee dagen zijn tevens het begin van de grote Olifantenshow in de Wereldwinkel, die de hele maand september duurt.
De olifant is de bekendste gelukbrenger. Bij veel volkeren is de olifant het symbool van kracht, wijsheid, voorspoed en geluk. Ook in Nederland beschouwt men de olifant als dé gelukbrenger. Ze zijn dan ook in allerlei soorten, modellen en materialen in de winkel te krijgen, van een centimeter tot een meter groot. Deze olifanten komen uit verschillende Ontwikkelingslanden. De vrijwilligers van de Wereldwinkel geven u graag verdere informatie.

Wereldwinkel Veendam e.o., Winkler Prinspassage 3 Veendam
Zie ook: www.wereldwinkel-veendam.nl