Overslaan en naar de inhoud gaan

Informatiemarkt voor Maatschappelijke StagesLaat jongeren kennismaken met vrijwilligerswerk!

Door op dinsdag, 28 augustus, 2012 - 11:34

MaS - Vanaf 2011 zijn maatschappelijke stages (MaS) verplicht voor alle leerlingen in het voortgezet onderwijs. Leerlingen maken via de maatschappelijke stage kennis maken met de maatschappij en raken enthousiast over het doen van vrijwilligerswerk.

In Veendam/Menterwolde betekent de maatschappelijke stage dat in 2012 - 2013 circa 600 leerlingen van de Winkler Prins en Ubbo Emmius vanaf leerjaar 2 op zoek gaan naar een stageplek.
Om een geschikte stageplaats te vinden wordt er op dinsdagavond 2 oktober 2012 een informatiemarkt maatschappelijke stages gehouden.

De markt is van 19.00 tot 21.30 uur in de aula van de Winkler Prins, locatie Pinksterstraat. Tijdens deze informatiemarkt krijgen vrijwilligersorganisaties de kans om zich te presenteren en te laten zien welk aanbod zij hebben op het gebied van maatschappelijke stage. Leerlingen en ouders kunnen in gesprek gaan met de organisaties om zodoende een beeld te krijgen van het vrijwilligerswerk bij deze organisaties en kennis nemen van de mogelijkheden. Leerlingen en organisaties kunnen ter plekke een match maken.

Voor veel organisaties en verenigingen is het vinden van vrijwilligers moeilijk. Deze jongeren kunnen de toekomstige vrijwilligers zijn van de organisaties en verenigingen. Het presenteren van uw organisatie op deze stagemarkt is een uitgelezen kans uw vrijwilligersbestand te vergroten!
Uw organisatie, vereniging of instelling kan ook meedoen op deze markt. Deelname is gratis.

De informatiemarkt is een gezamenlijk initiatief van:
Ubbo Emmius
Winkler Prins
Steunpunt Maatschappelijke Stages Veendam
Vrijwilligerscentrale Menterwolde
Gemeente Veendam
Gemeente Menterwolde

Bent u geïnteresseerd?
Neem dan contact op met Bijka Scholtens van het Steunpunt Maatschappelijke Stages, 0598 698119 of stuur een e-mail naar: maatschappelijkestages@compenveendam.nl

Met MaS bereik je meer!